Готуємо забутий але надзвичайно смачний суп — холодник: рецепт від наших бабусь

Холодник — це дуже смачний та універсальний суп. Приготувати його надзвичайно швидко, а смак виходить бездоганним. Спробуємо?

Рецептів приготування цієї смачної страви просто безліч. Головним інгредієнтом є буряк. І тут починаються кулінарні випробування. Одні відразу відварюють буряк у шкірці або спочатку чистять та ріжуть їх. Інші — натирають його, таким чином прискорюючи процес варіння страви. Дехто запікає буряк у фользі, а суп заправляє квасом або кефіром з мінеральною водою. Або ж додають інші інгредієнти, такі як малосольні огірки, картоплю, тархун, м’яту, зелену цибулю чи навіть перепелині яйця. Тому цю страву називають універсальною, адже у її складі ви можете легко експериментувати.

Холодник
Холодник

Рецепт смачного холодника

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 1 кілограм молодого буряка зі свіжим бадиллям
  • 2 літри води
  • 300 грамів огірок
  • 1 пучок редиски
  • 1 маленький пучок кропу
  • 3 чайні ложки гірчиці
  • 6 чайних ложок вершкового хріну
  • 6 чайних ложок сметани
  • 6 чайних ложок лимонного соку

Відваріть яйця, а тим часом помийте буряк та розріжте на три частини, відділивши свіже бадилля, буряк та товсті стебла. Очистіть буряк та наріжте невеличкими кубиками. Їх розмір має бути приблизно 1,5 сантиметри. Стебла також наріжте кубиками але розміром близько 1 сантиметра. Бадилля наріжте смужками дотримуючись такої ж ширини.

Візьміть каструлю і влийте 2 літри води. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте кубики буряка, сіль і зменшіть вогонь до середнього. Готуйте протягом 20 хвилин. За цей час буряк має стати майже готовим, але не приготуватися повністю. Додайте стебла і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Далі вкиньте бадилля, готуйте ще три хвилини, після чого вимкніть плиту. Якщо дотримуватись саме такої інструкції, тоді всі інгредієнти не розваряться в кашу.

Відставте буряковий відвар, щоб він охолонув. Тим часом очистіть яйця та відділіть жовтки від білків. Огірки та білок наріжте кубиками, а редиску — тонкою смужкою. Додайте інгредієнти до охолодженого бурякового відвару.

Приготуйте заправку. Для цього знадобиться жовток, гірчиця, хрін, лимонний сік і сметана. Збийте ці інгредієнти за допомогою блендера. Додайте сіль та кріп.

Розлийте холодник по тарілкам і викладіть заправку.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!