Печеня зі свинини і картоплею: готуємо домашню страву для всієї родини

Печеня відоме світові з давний давен. Як тоді, так і сьогодні страва виходить неймовірно ніжною та смачною. Розповідаємо в чому секрет.

У старі часи цю страву готували в печах методом довгого томління. Тоді інгредієнтів у цій страві було не багато але сьогодні до неї додають моркву, капусту, цибулю і навіть гриби, опираючись на свій смак. Та єдине, що не змінилось — картопля і м’ясо. Вони до цих пір вважаються найголовнішими інгредієнтами цієї страви. І головне, щоб вони вийшли ніжними та смачними. Розповідаємо, як це зробити, щоб здивувати всю сім’ю. На таку страву піде не так багато часу, а всі інгредієнти легкодоступні, тому ця страва просто заслуговує бути на вашому столі. До того ж, печеня надзвичайно ситна. Сподобається тим, хто любить добре поїсти.

Рецепт печені зі свинини і картоплею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 800 г картоплі
  • 500 г яловичини
  • 2 головки цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 1 моркву
  • 2 стиглі помідори або 2 столові ложки томатної пасти
  • 4 столові ложки рослинної олії
  • Зелень петрушки
  • Сіль і чорний мелений перець
Печеня
Печеня

Візьміть казан або каструлю з товстими стінками, якщо такої немає. Наріжтре м’ясо невеличкими кусочками. Добре розігрійте олію і додайте кусочки м’яса. Обсмажуйте протягом 5 хвилин. Тим часом подрібніть цибулю та моркву. Додайте до казану (або каструлі), коли м’ясо вкриється легкою скоринкою. Добре перемішайте і продовжуйте готувати на маленькому вогні з прикритою кришкою зверху. На це піде близько 10 хвилин. За цей час овочі мають стати м’якими. Потім влийте окріп, так щоб він злегка виступав між інгредієнтами. Добре все перемішайте і доведіть до кипіння.

Тим часом подрібнить часник і помідори. Коли печеня закипить — додайте підготовлені овочі в казан, поперчіть і перемішайте масу. Помідори можна замінити томатною пастою — за бажанням. Зменшіть вогонь до мінімум, прикрийте кришкою і продовжуйте готувати ще пів години, поки картопля не буде готовою.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.