Неймовірно смачні смажені пиріжки на кефірі: обов’язково збережіть собі цей рецепт

Тісто пиріжків за цим рецептом виходить неймовірно пишним та ніжним, а соковита начинка лише додає неймовірного смаку цій страві. До того ж, рецепт дуже простий. Спробуємо?

Рецепт смажених пиріжків на кефірі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 320 г пшеничного борошна
  • 250 мл кефіру жирністю 2,5%
  • 4 столові ложки очищеної соняшникової олії
  • 1 чайна ложка цукру
  • 0,5 чайна ложки солі
  • 0,5 чайна ложки харчової соди
  • 1 куряче яйце

Для начинки:

  • 300 грамів курячої або індичої печінки
  • 300 грамів картоплі
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2 столові ложки очищеної соняшникової олії
  • 3 шт. духмяного чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • Сіль та перець – за смаком
Смажені пиріжки
Смажені пиріжки

Спочатку потрібно підготувати печінку. Добре промийте її та видаліть плівочку і залози. Якщо ви використовуєте заморожену печінку, то її потрібно заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Очищену печінку перекладіть до каструлі та залийте холодною водою. Поставьте на середній вогонь і доведіть до кипіння, час вид часу знімаючи пінку. Далі додайте духмяний перець і лавровий лист, щоб надати печінці приємний аромат і смак. Загалом на приготування печінки має піти 40 хвилин. Потім перекладіть її на тарілку і дайте охолонути.

Далі відваріть картоплю у підсоленій воді, заздалегідь очищено та промиту. На це піде близько 15 хвилин. Тим часом візьміть цибулю, очистіть та дрібно наріжте. Розігрійте на пательні олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Приступаємо до приготування тісту, поки всі інші інгредієнти холонуть. Для цього злегка підігрійте кефір. Додайте соду і доборе перемішайте. Варто використовувати великий посуд, адже сода вступає в реакцію і маса збільшується в об’ємі. Потім додайте куряче яйце і 4 столові ложки олії. Ретельно перемішайте суміш. Просійте в ємність борошно, додайте сіль та цукор і замісіть тісто. Потім накрийте харчовою плівку і відставте на 25 хвилин.

Тим часом всі інгредієнти для начинки пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, перець і добре перемішайте суміш. Розділіть тісто на невеличкі кульки та злегка розкатайте їх. В центр покладіть начинку і защипніть краї. Обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки. Викладіть на паперові серветки, щоб стік лишній жир.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.