Легкий і смачний рецепт кексів на молоці

Пишні, смачні і ароматні кекси до чаю не залишать байдужим абсолютно нікого. Розповідаємо всі секрети приготування неперевершених кексів на молоці.  

Повітря і легкі кекси на молоці дуже легко і швидко приготувати. Таку випічку можна подавати до столу хоч кожного дня. Їх смак і аромат ніколи не набридне. До того ж, можна полити їх смачною глазур’ю або цукровою пудрою. Вони ідеально поєднуються з будь-яким повидлом, джемом і медом. Ідеальні смаколики до чаю. Родина буде в захваті, а гості попросять рецепт. Варто спробувати прямо зараз!  

Рецепт кексів на молоці  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 2 склянки борошна  
  • 2 яйця  
  • 1 склянка цукру  
  • 1 склянка молока  
  • 1 чайна ложка соди 
  • 3 столові ложки соняшникової олії  
  • 1 пакетик ваніліну  
Кекс
Кекс

Візьміть невелику ємність і додайте туди два яйця і цукор. Злегка збийте суміш за допомогою міксера. Потім влийте молоко і соняшникову олію. Знову ретельно перемішайте масу за допомогою блендера і додайте гашену соду. Продовжуйте збивати масу. В кінці цього процесу додайте борошно і замісіть тісто. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану.  

Візьміть силіконові форми для випічки і розподіліть по ним тісто. Варто зауважити, що тісто потрібно заливати не самого верху, оскільки при випічці тісто ще підніметься.  

Відправте кекси в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Кекси на молоці готові! Можна подавати з улюбленим джемом або медом.  

Приємного чаювання!   

Схожі статті

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.