Безпрограшний рецепт заварного крему — просто і смачно

Рецепт цього заварного крему надзвичайно простий і в усіх випадках вийде ідеальним.

Зазвичай його готують для усім відомого торту “Наполеон” або “Медовик”. Крім того, ним можна наповнювати тістечка або ж взагалі вживати як окремий десерт. До того ж, його просто обожнюють малеча.  

Рецепт заварного крему 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 500 міліграм молока  
  • 2 яйця  
  • 3 столові ложки борошна  
  • 200 грамів цукру  
  • 100 грамів вершкового масла  
  • Ванільний цукор 
Заварний крем
Заварний крем

Візьміть невеликий сотейник або каструльку, де будете готувати заварний крем. Перекладіть туди борошно, цукор, ванільний цукор, яйця. Ретельно перемішайте суміш за допомогою вінчика. Має вийти однорідна маса.  

Поставте сотейник на невеликий вогонь. При цьому постійно помішуйте масу, звертаючи увагу на дно, щоб там не утворились грудочки із борошна. Через деякий час він почне загустівати. Після цього зніміть сотейник з плити.  

У гарячий крем додайте вершкове масло кімнатної температури. Перемішуйте суміш до тих пір, поки масло повністю не розчиниться. Потім накрийте сотейник з заварним кремом харчовою плівкою, так щоб вона щільно прилягала до крему. Адже при охолоджені заварного крему може утворитись плівка на поверхні. Залиште крем охолоджуватися при кімнатній температурі.  

Заварний крем по класичному рецепту готовий! Можете бути впевненими, що готуючи його за цією інструкцією, ви завжди отримаєте смачний і бездоганний десерт.  

Приємного апетиту! 

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.