Смачний освіжаючий напій: справжній хлібний квас, який кожен зможе приготувати вдома без значних зусиль

Бабине літо ще гріє, тож рекомендуємо освіжитися хлібним квасом. Приготувавши його вдома, Ви не пожалкуєте, адже він смачніший за магазинні напої.

Хлібний квас – це традиційний напій, який отримується шляхом бродіння води, цукру і хлібного хмизу (хлібних крихт). Він має легкий хлібний смак та є відмінним способом освіжитися у спеку або просто насолодитися традиційним напоєм.

Зауважте, що хлібний квас має дещо кислий смак, і ви можете варіювати кількість цукру, щоб догодити своїм смаковим уподобанням. Також, цей напій можна ароматизувати за бажанням, додавши до нього м’яту, малину, чорниці чи інші смаколики.

Інгредієнти

  • Житній хліб – 350 грамів
  • Вода (окріп) – 3 літри
  • Родзинки – 15-20 штук
  • Дріжджі сухі – 1 чайна ложка без гірки (близько 1 г, якщо будете брати живі, то 3-4 грами)
  • Цукор – 130 грамів

Рецепт приготування

Нарізати хліб на кубики. Розмір та форма не принципові, але не крупно. Підсушити в духовці, прогрітій до 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Якщо Ви хочете, щоб у квасі була гіркуватість, то потрібно, щоб сухарики злегка підгоріли.

Рецепт приготування домашнього хлібного квасу
Рецепт приготування домашнього хлібного квасу

Залити сухарики 3 літрами окропу і дати охолонути до теплого стану. Процідити через друшляк та чотири шари марлі, відіжміть хліб. Хліб нам більше не знадобиться. Додати цукор, дріжджі, родзинки. Родзинки не сильно вимивайте, адже в них на поверхні родзинок теж живуть дикі дріжджі, які братимуть участь у процесі бродіння. Нещільно накрити й залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин.

Рецепт приготування домашнього хлібного квасу
Рецепт приготування домашнього хлібного квасу

Перелити в пляшку, не доливаючи 3-4 см до краю, щоб газам було куди виходити. Закрутити пробкою та поставити в холодильник на 10-12 годин. За цей час квас набереться різкості та повністю охолоне. Смачного.

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?