Фантастично смачний та ніжний торт на сковороді за лічені хвилини: без міксеру, духовки і спеціальних форм

Безумовно, зробити смачний та красивий торт у домашніх умовах — це велике задоволення, однак дома господині не завжди мають можливість скористатися духовкою та міксером.

Швидкий варіант, який дозволяє впоратися зі створенням справжнього смачного торта, – приготувати коржі для нього на сковороді. Медовий, бісквітний або сирний торт відмінно вийдуть у вас анітрохи не гірше, якщо ви будете пекти його не в духовці. Навіть знаменитий Наполеон або шоколадний торт вийдуть дуже привабливими для всіх ласунів. Просочіть ніжні коржі сметаною, згущеним молоком або зробіть сирні або кремові прошарки. Такий торт, випечений за півгодини, стане улюбленим десертом вашої родини та друзів.

На смак він майже не відрізняється від класичного варіанту, хоча основа для торта не випікається, а смажиться на відкритому вогні, що робить її трохи сухуватою. Але цей мінус можна легко компенсувати кремом. А ось використовувати згущене молоко не варто, воно просто стіче по щільних і сухуватих коржах. Але його можна додати до основи вершкового крему, замінивши їм цукровий пісок.

Крім того, потрібно вибрати правильну сковороду, адже не кожна годиться для приготування коржів. Вона може бути чавунною, керамічною або з тефлоновим покриттям, головне, щоб у неї було товсте дно – це дозволить тісту рівномірно пропікатися та не підгоряти. Готові коржі потрібно остудити, але не поодинці – так вони стануть набагато м’якшими, тільки після цього можна промазувати кремом.

Інгредієнти

  • Борошно — 2 склянки
  • Цукор — 3 склянки
  • Мед — 100 мілілітрів
  • Вершкове масло — 100 грамів
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Сметана — 700 мілілітрів
  • Сода — 1 чайна ложка
  • сметана
  • Цукор ванільний — 1 упаковка

Як приготувати торт на сковороді

Збити в мисці на невеликому вогні 150 грамів цукру з медом та вершковим маслом. Не доводити до кипіння. У однорідну масу всипати соду, перемішати, миску зняти з плити.

Як приготувати смачний торт

Замісити тісто до однорідного стану, воно повинно бути занадто щільним. Забрати в холодильник на ніч або на 2 години.

Тісто розділити на шість частин, розкотити тонкі коржики за розміром сковороди. Обсмажити коржі на прогрітій сковороді без олії, з обох боків.

Рецепт торта на сковороді

Перевертати обережно, лопаткою. Обрізати вироби гострим ножем по трафарету.
Приготувати крем із сметани, ванільного та звичайного цукру.

Додати свіжий сік лимона за бажанням. Масу перемішати ще раз, перемазати коржі. Поставте торт в холодильник і ласуйте ним наступного дня.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.