Ніхто не здогадається, що вони без м’яса: бабусині котлети з капусти, які виходять пишними та ситними

Приготування котлет вимагає не тільки вільного часу, але і певних фінансів, адже м'ясо коштує не так дешево. Однак існує альтернатива рецепту м'ясних котлет, набагато бюджетніша та корисніша.

М’ясні котлети — з дитинства знайома страва, яка викликає приємні спогади, а головне завжди бажана на столі. Втім, існує велика кількість рецептів приготування котлет, і деякі з них вимагають у якості основного інгредієнта м’ясо.

І хоча більшість домогосподинь ставиться до подібних рецептів зі скептицизмом, насправді приготувати котлети з капусти та отримати ефект м’ясних. Що для цього треба зробити, ми вам розповімо.

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста — 1 кілограм
  • Морква — 250 грамів
  • Цибуля — 250 грамів
  • Часник – 3 зубчики
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Манна крупа — 4 столових ложки
  • Масло вершкове — 5 грамів
  • Зелень, спеції, свіжий або сухий часник, ароматні трави
  • Пластівці кукурудзяні — 150 грамів

Як приготувати котлети з капусти

Для початку мілко подрібнюємо моркву та цибулю. Моркву можна натерти на тертушці. Спочатку обжарюємо цибулю, а потім додаємо до маси і моркву.

Тим часом білокачанну капусту пропускаємо через м’ясорубку. До отриманої маси вичавлюємо попередню почи щений часник, додаємо солі, перцю, спецій і зелені.

Рецепт котлет з капусти

Змішуємо отриману масу з цибулею та морквою, додаємо яйце і ретельно перемішуємо. Після цього вносимо манну крупу. За бажанням можна додати пом’якшене вершкове масло.

Як приготувати котлети з капусти

Далі формуємо наші котлети і обвалюємо їх у крошці кукурудзяних пластівців. На попередньо розігріту пательню розкладаємо наші котлети та обжарюємо їх з усіх сторін на повільному вогні.

Як приготувати котлети без м’яса

Зауважте, що перед тим, як пропускати капусту через м’ясорубку її можна відварити у солоній воді близько 5 хвилин. Таким чином вона буде набагато м’якшою у котлетах і лише покращить свої смакові властивості. Котлети можна подавати з різноманітними соусами, і обов’язково потребують гарніру.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.