Один секрет і тісто буде наче хмарка: просто додайте цей секретний інгредієнт, і оладки будуть дуже пишними

Більшість господинь має свої особисті секрети приготування пишних оладок, які виходять повітряними та легкими, наче пончики. Втім, далеко не всі готові ділитися цими секретами.

Оладки — універсальна страва, яка може послужити, як сніданок, десерт і навіть ситна вечеря, яка ідеально пасує під гарячий чай. У досвідчених господинь оладки виходять дуже пишними, м’якими та повітряними. Легка текстура гарантує, що страва розлетиться тільки-но буде приготована.

Але далеко не всі знають, як правильно готувати оладки, щоб вони не опадали після приготування і зберігали свої властивості під час зберігання. Щоб дізнатися головний секрет, ознайомтеся з нашим рецептом.

Інгредієнти

  • Кефір жирний — 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне — 120 грамів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Цукор — 4 столових ложки
  • Сода харчова — пів чайної ложки
  • Сіль — за смаком
  • Олія рослина — 2 столових ложки

Рецепт приготування пишних оладок

Перш за все ви повинні завчасно дістати кефір з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Після цього, додайте до кефіру цукру, солі, а також сирого яйця. Усе ретельно необхідно в збити і після цього додати до маси добре просіяного борошна. Ретельно перемішуємо до розчинення комочків і вносимо харчової соди.

Рецепт пишних оладок на кефірі 

Тісто необхідно відкласти на пів години, щоб харчова сода вступила у реакцію. Важливо не перемішувати масу, коли почнете формувати оладки, щоб пухирці залишалися всередині.

Рецепт пишних оладок на кефірі 

Розігріваємо сковороду, наливаємо рослинної олії та починаємо формувати оладки на поверхні пательні. Обжарюємо наші вироби з обох сторін на середньому вогні до появи золотавості.

Рецепт пишних оладок на кефірі 

Оладки можна подавати зі сметаною, вершками, варенням та джемами. Якщо ви хочете, щоб оладки були були набагато солодшими, варто відмовитися від цукру і додавати мед.

Схожі статті

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.