Домашній майонез на молоці та без яєць: рецепт, за яким він виходить у сто разів смачніше, ніж із супермаркету

З роками смак магазинного майонезу стає все менш приємним та привабливим. Тоді господині починають звертатися до рецептів домашнього соусу. Як правильно робити майонез з молока?

Для того щоб приготувати смачний майонез недостатньо знати класичний рецепт його приготування, адже зазвичай він залишає усіх, хто намагається зробити цей соус в перший раз дуже незадоволеними та розчарованими.

Ми поділимося рецептом приготування даної заправки на звичайному молоці, і до того ж без яєць. Зважаючи на поточні ціни на яйця, цей рецепт ще й бюджетний. Результат буде приємним, а головне не залишить вас розчарованими.

Інгредієнти

  • Рослинна олія  — 200 мілілітрів
  • Молоко високої жирності — 100 мілілітрів
  • Сіль кухонна — 1 чайна ложка
  • Цукор звичайний — 1,5 чайна ложка
  • Гірчиця — 2 чайні ложки

Рецепт приготування домашнього майонезу

Перш за все, усі інгредієнти мають бути однієї температури, бажано кімнатної. Молоко обов’язково обирайте максимальної жирності, якщо ви хочете, щоб ваш майонез був смачним та приємним за консистенцією.

Домашній майонез
Домашній майонез

Усі вищевказані інгредієнти необхідно помістити в один посуд та трохи перемішати. Після цього занурюємо у массу блендер і починаємо збивати інгредієнти впродовж 10-15 хвилин.

В результаті у вас має вийти густий соус ванільного кольору з приємним ароматом. За бажанням до готового майонезу можна внести будь-які спеції. Соус відправляється до холодильнику і зберігається максимум 10 днів.

Домашній майонез рецепт
Домашній майонез рецепт

Пам’ятайте, що домашній майонез за властивостями дещо відрізняється від придбаного. Тому якщо ви не дотримуєтеся температурних режимів, він може розподілитися на фракції. І звісно, псуватися він буде моментально, якщо ви залишите його поза холодильником, адже в ньому немає консервантів.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.