Без яєць та борошна: як приготувати смачні деруни з картоплі на сковороді за лічені хвилини

Смачні деруни, якщо правильно приготовані, є неймовірно ситними та ніжними виробами з картоплі, які ніколи не втрачають своєї актуальності. Дізнайтеся, як їх робити в нашій статті.

Щоб приготувати смачні деруни, достатньо мати під рукою картоплю, а також велике бажання потішити свою родину смачним сніданком або перекусом. Дана страва є ідеальною, адже може вживатися як вдома, так і в дорозі. І хоча корисні властивості дерунів насправді дуже обмежені, адже картопля не може похизуватися великою кількістю вітамінів, все ж таки дана страва щільно увійшла в наш раціон.

Вона проста у приготуванні, неймовірно бюджетна, а результат завжди виходить приємним. Дізнайтеся в нашій статті, як зробити деруни з картоплі, щоб вони були бездоганними.

Інгредієнти

  • Картопля — 500 грамів
  • Кефір — 50 мілілітрів
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком
  • Рослина олія — 2 столових ложки

Рецепт приготування картопляних дерунів

Для початку необхідно почистити картоплю та поставити її варити. Воду краще посолити. Коли картопля звариться, її необхідно розім’яти, посолити та поперчити.

Як приготувати смачні деруни з картоплі

Вносимо до картопляної маси трохи кефіру та усе добре перемішуємо. Також не забуваємо додати рослинної олії.

З отриманого пюре формуємо деруни та розкладаємо їх на поверхню попередньо розігріту пательню з рослинною олією. Обсмажуємо деруни з обох сторін на середньому вогні до появи золотавості. Звісно, краще робити їх плоскими, аби вони смакували краще. Якщо ж все ж таки захочеться менш пісні вироби, можна додати трохи пшеничного борошна.

Як готувати деруни

Не забувайте, що до цього рецепту ви можете додавати свої інгредієнти.

Як приготувати корисні деруни за лічені хвилини
Як приготувати корисні деруни за лічені хвилини

Як наприклад, цибулю або зелень. І звісно, коштувати краще з жирною сметаною, яка зробить смак дерунів неймовірним.

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.