Рецепт тіста для пишних рогаликів на кефірі: як приготувати рогалики, щоб вони танули у роті

Коли під рукою є всі необхідні продукти, є бажання створити щось смачне та потішити свою родину, але ви не знаєте як, тоді на допомогу прийде неймовірний рецепт пишних рогаликиiв.

Рогалики — це неймовірно смачна страва, яка знайома кожному з дитинства. Її популярність пояснюється вельми просто, адже рогалики робляться бюджетних продуктів, не вимагають серйозних знань в кулінарії, завжди виходять смачними, ніжними, а головне сильними.

Втім, при неправильний технології тісто може стати дуже твердим, не піднятися, і зовсім не нагадувати тісто, яке виходить в кухарів в пекарнях. Як же добитися пишності та легкості?

Інгредієнти

  • Молоко — 150 мілілітрів
  • Кефір — 150 мілілітрів
  • Цукор — 75 грамів
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Дріжджі сухі — 7 грамів
  • Яйця курячі — 2 штуки
  • Масло вершкове — 50 грамів
  • Ванільний цукор — 1 упаковка
  • Борошно — 600 грамів
  • Харчова сода — пів чайної ложки

Як приготувати смачне тісто на рогалики

По-перше, усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Так вам буде набагато простіше добитися бажаного ефекту.

Бездріжджове тісто на біляші
Рецепт тіста для пишних рогаликів на кефірі

У кефір додаємо курячі яйця і соду. Усе добре перемішуємо до однорідності маси. В іншій мисці змішуємо молоко, цукор, дріжджі, 2 столових ложки борошна, а також вершкове масло, яке ви заздалегідь нагріли. Також усе добре перемішуємо до однорідності і залишаємо обидві миски на 30 хвилин.

Після цього до маси з дріжджами вносимо просіяне борошно, ванільний цукор, усе добре перемішуємо і поєднуємо з кефірною масою. Добре вимішуємо та залишаємо на 2-3 години, щоб тісто відпочило та піднялося.

Рогалики рецепт
Рецепт тіста для пишних рогаликів на кефірі

Після цього загортаємо у рогалики приготовлено заздалегідь начинку, її ви обираєте і робите самі. Вироби викладаєте на протвень і відправляєте попередню розігріту духовку на 180 градусів приблизно на 30 хвилин.

Схожі статті

Рецепт легкого весняного салатика з 5 інгредієнтів, що є мало не в кожному домі: як ви раніше жили без нього

Весна - пора оновлення та легкості, тож варто надавати перевагу соковитим, смачним та корисним стравам. Пропонуємо до вашої уваги 2 варіанти простих в приготуванні салатів.

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.