Ліниві котлети по-французьки, які не треба формувати руками: викладаємо на сковорідку ложкою і смажимо

Коли хочеться приготувати котлети, а возитися з їх формуванням не хочеться, на допомогу приходить рецепт лінивих котлет, який за смаком не поступається класичному.

Небажання займатися формуванням котлет може бути викикано будь-чим. Але істина залишається однакова: часом нам набагато простіше зайнятися стравою, яка вимагає мінімум часу, зусиль, а в результаті виходить дуже смачною та ситною.

Класичний рецепт котлет не може похизуватися такими параметрами. Втім, турботливі дома господині вже давно придумали технологію приготування лінивих котлет: результат виходить неймовірним, а часу та сил забирає зовсім набагато.

Інгредієнти

  • Куряче філе — 500 грамів
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Борошно пшеничне — 2 столові ложки
  • Сметана — 2 столових ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Рослинна олія — 2 столових ложе
  • Часник — 1 зубчик
  • Кріп — за смаком

Рецепт приготування лінивих котлет

Так, для того щоб приготувати ліниві котлети, перш за все нам необхідно зробити курячий фарш. До перекрученого м’ясо додаємо яйце, сметану, сіль та мелений перець, подрібнену зелень.

Ліниві котлети по-французьки

Щоб надати котлетам пікантності можна також подрібнити в них цибулю та додати декілька столових ложок манної крупи, але це зовсім не обов’язково. Також вносимо пшеничне борошно та усе добре перемішуємо.

Ліниві котлети по-французьки

Сковороду з рослинною олією розігріваємо та починаємо формувати на її поверхні котлети ложкою.Інакше кажучи, вам необхідно сформувати такі собі оладки, але з м’яса.

Ліниві котлети по-французьки

Обсмажуємо їх з обох сторін до появи золотої скоринки. Після цього котлети необхідно викласти на паперові серветки, щоб вони увібрали в себе зайвий жир, якщо звісно ви відчуваєте в цьому необхідність.

Дана страва буде прекрасно доповнювати будь-який гарнір, може використовуватися у бутербродах і навіть в домашніх гамбургерах, а також неймовірно смакує соусами та сметаною.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.