Пиріг з лаваша з курячим фаршем, грибами та сиром: найсмачніший рецепт, який не забере багато часу

На приготування смачного пирога не завжди ж час, необхідна кількість продуктів, а також натхнення. Однак, можна завжди зробити його альтернативу з лаваша.

Знаменитий тонкий хліб Кавказу – лаваш – улюблений повсюди. Їдять його не тільки, як всякий інший хліб, самостійно, але часто використовують для приготування різноманітних страв. Як основна частина різних холодних закусок, лаваш використовується для формування рулетів, багатошарових тортів і пирогів.

Загорнути в тонкий лаваш як начинку можна все, що ви любите. М’ясний чи овочевий фарш, гриби чи ікру, сир, рибу, шинку, консерви – будь-які продукти поєднуватимуться з лавашем. Основу цих страв – тонкий лаваш – нескладно приготувати в домашніх умовах або використовувати лаваш, куплений у магазині. У будь-якому випадку, те, що ви приготуєте, дотримуючись рецептів, буде смачним і поживним.

Часу на замішування тіста для пирогів не завжди вистачає, а так хочеться іноді пригостити чимось смачненьким близьких і здивувати їх швидкістю та незвичайністю випічки. І тут на допомогу приходять рецепти пирогів з лаваша. Тонкий лаваш виручить будь-яку господарку, коли необхідно швидко приготувати смачний пиріг для сім’ї або гостей. Листи лаваша чудово впораються з будь-яким рецептом: будь то яблучний штрудель, ачма з сиром, Наполеон з сиром або багатошаровий солодкий пиріг з варенням. Ситний апетитний пиріг на обід вийде з начинкою з фаршу чи м’яса (яловичини, свинини, курки).

Цікаві варіанти – з грибами або яйцем та цибулею. Форму пирога з лаваша можна надати за бажанням: рулет, равлик, багатошарова композиція. Готують їх у духовці, на сковороді чи мультиварці.

Інгредієнти

  • М’ясний фарш – 250-300 грамів
  • Сир твердий —150 грамів
  • Курячі яйця — 2-3 штуки
  • Сметана — 2 столових ложки
  • Лаваш тонкий – упаковка
  • Гриби — 200 грамів
  • Майонез — на смак
  • Спеції — на смак
  • Сіль — на смак

Рецепт приготування пирога з лаваша

Розгорнути лаваш, листи змастити фаршем та подрібненими грибами, дати спокій хвилин на 15, тоді лаваш при згортанні не прорветься, а буде еластичним.

Як приготувати сирний пиріг з лаваша
Як приготувати пиріг з лаваша

Збовтати яйця з додаванням майонезу або сметани, кетчупом та спеціями, підсолити.

Перекласти рулети в промащену олією форму, залити отриманою сумішшю, вона повинна прикривати пиріг з м’ясним фаршем щонайменше на 1,5 сантиметра або трохи вище.

Як приготувати пиріг з лаваша

Поставити на півгодини в духовку, можна готувати страву і в мультиварці – годину в режимі випікання, хвилин за 5-7 до закінчення присипати твердим натертим сиром.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?