Одеський форшмак. Простий рецепт смачної закуски від експерта: просто додайте цей секретний інгредієнт

Одеський форшмак — відома страва далеко за межами України і навіть території пострадянського простору. Однак приготувати правильно його не вдається навіть цілим заводам.

Рибні закуски – це така страва, яку можна завжди сміливо запропонувати бажаним, але гостям, що раптово з’явилися. Готувати рибні страви зовсім не важко (за умови, що свіжа чи морожена риба є в холодильнику), а часу для цього багато не потрібно: кілька хвилин – і на столі найсмачніші страви, за допомогою яких можна вгамувати легкий голод і продовжити дружню бесіду.

З риби можна приготувати і гарячі, і холодні закуски, експериментувати з соусами та маринадами, а також прикрашати страви вареними овочами, часточками лимона та зеленню. У нашому розпорядженні завжди є оригінальні та традиційні рецепти рибних закусок, здатних задовольнити смаки як звичайного обивателя, так і досвідченого гурмана.

Форшмак – типова страва єврейської кухні, назва означає “їжа перед їжею”, “закуска”, “передчуття”. Історично для приготування страви використовувався оселедець низької якості, його можна було вимочувати в молоці. Зараз дана закуска активно користуються популярністю по всьому світу, а з найбільшим задоволенням її коштують в одеських ресторанах.  Одеський форшмак має особливий шарм і на відміну від класичного рецепту з використанням картоплі або моркви, готується дещо по-іншому.

Інгредієнти

  • Філе оселедця — 3 штуки
  • Яблука зелені — 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки
  • Плавлений сирок — 2 штуки
  • Олія рослина — 3 столових ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Зелень — за смаком

Приготування одеського форшмаку покроково

Через м’ясорубку пропустити філе оселедця без кісточок та плавлений сирок. Дрібно нарізати цибулю.

Грибна намазка
Як приготувати одеський форшмак

Очистити від шкірки яблука середнього розміру і пропустити через м’ясорубку.

Всі інгредієнти добре перемішати разом з нерафінованою олією.

Найкращий рецепт єврейської намазки
Найкращий рецепт єврейської намазки. Як приготувати форшмак по-одеськи 

При подачі викласти форшмак на тарілку гіркою, прикрасити нарізаним свіжим огірком і зеленню кропу. З готової маси можна готувати бутерброди на чорному хлібі або подавати на сніданок із відвареною картоплею як основну страву.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.