Рецепт курячої запіканки з картоплею, яка стане вашим хітом: гості ніколи не забудуть цієї смакоти

Запіканка з м'яса може стати справжнім витвором мистецтва, особливо, якщо правильно поєднати в ній усі продукти. Як же смачно нагодувати родину?

Невелика кількість картопляного пюре, трохи м’яса, порізаного шматочками, от і, мабуть, усі основні складові, з яких може вийти смачна м’ясна запіканка. Можливі, звичайно, варіанти. І таких варіантів існує чимало. Не тільки картопляне пюре, але й інші овочі чи макарони можуть стати чудовим сусідом м’яса у вашій запіканці. Продукти, укладені шарами або перемішані, посипані зверху сиром, буквально через кілька хвилин, проведених у духовці, перетворюються на апетитну м’ясну запіканку з гарною скоринкою.

Але, якою б вона не здавалася нехитрою, ця ситна страва має таку величезну кількість варіантів, що іноді не відразу і здогадаєшся, що це за кулінарний шедевр. Найпростіший спосіб – запекти картопляне пюре, переклавши його шарами з обсмаженим м’ясним фаршем. Такий багатошаровий картопляний пиріг, политий соусом, може стати улюбленою та затребуваною у вашій родині другою стравою.

Як начинку можна використовувати тонкі скибочки будь-якого м’яса, ковбасу, різні овочі, гриби, рибу (овочева або грибна запіканка відмінно підійде до пісного столу). Посипана зверху тертим сиром картопляна запіканка придбає в процесі приготування гарну і смачну скоринку.

Інгредієнти

  • Фарш — 500 грамів
  • Твердий сир — 200 грамів
  • Картопля — 5 штук
  • Помідори — 4 штуки
  • Цибуля — 2 штуки
  • Вершкове масло — 2 столових ложки
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець мелений — за смаком

Як приготувати смачну м’ясну запіканку

Картоплю промити під водою, очистити від шкірки та відварити до повної готовності. Кубиками порізати помідори, дрібно нашаткувати цибулю і до золотистого відтінку обсмажити її на олії.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

До цибулі додати підготовлені помідори і смажити все не більше 3-х хвилин.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Потім до овочів покласти фарш, додати сіль і мелений перець, перемішати і смажити все до повної готовності.

З каструлі з картоплею злити воду і, додавши сіль та вершкове масло, зробити з картоплі пюре.

Обсмажений з цибулею та помідорами фарш перекласти у форму для запікання, поверх м’ясного шару викласти картопляне пюре. Другий шар акуратно розрівняти і посипати дрібно натертим сиром, поставити форму в духовку.

Неймовірна запіканка з картоплі та фаршу
Неймовірна запіканка з картоплі та фаршу

Готується запіканка з фаршем, помідорами та картоплею протягом 35 хвилин у духовці при 180 градусах.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.