У вас усі будуть просити цей рецепт: готуємо смачну овочеву ікру з томатною пастою та плавленим сиром

Зазвичай господині схильні готувати у літній сезон кабачкову або баклажанну ікру. Вони доволі прості у приготуванні та дуже швидко зʼїдаються.

Легка та смачна закуска – те, чим можна балувати себе та родину у будь-який час. І для створення такого частування може знадобитися звичайний кабачок. Різні варіанти рецептів закусок з кабачків дозволять знайти улюблений і запастися вітамінами на весь рік. Улюблені багатьма ці невибагливі овочі ростуть на наших городах і продаються в магазинах, дозволяючи господаркам не тільки пригощати рідних і гостей смачними стравами з кабачків у літній сезон, а й заготовляти різноманітні салати та знамениту кабачкову ікру.

Однак, за бажанням, можна використовувати й інші овочі: моркву, помідори, перець та навіть огірки. Готується така ікра дуже просто і швидко, не вимагаючи великих фінансових і матеріальних витрат. Дбайливі господині вміють не лише зберегти овочі на довгий період, а й порадують своїх рідних та близьких чудовими стравами. А овочева ікра ідеально підходить для консервації.

Інгредієнти

  • Сир плавлений – 100 грамів
  • Кабачок — 1 штука
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Перець болгарський – 1 штука
  • Помідор – 1 штука
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Перець чилі – за смаком
  • Оцет (70%) – 1 чайна ложка
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – на смак
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія — 4 столових ложки
  • Зелень – 1 пучок

Рецепт приготування овочевої ікри

Перці звільнити від насіння, кабачок розрізати вздовж навпіл, часник очистити. Порізати цибулю. Запекти всі овочі при 190-200 градусів до м’якості.

Рецепт неймовірної овочевої ікри

Перепечений перець перекласти в ємність і щільно кришкою. Через 10 хвилин зняти з нього шкірку.

Виделкою вискрести м’якоть кабачка. Скласти всі овочі в миску, додати залишки олію, посолити, влити оцет і подрібнити блендером. Внести томатну пасту і проварити отриману масу вродовж 10 хвилин.

Як приготувати смачну овочеву ікру

Додати подрібнений сирок та зняти з вогню. Отриману масу відправити в холодильник на декілька годин.

Подавати в холодному вигляді з хлібом, гарнірами та м’ясом. Для виготовлення консервації, стерилізуйте банки та заливайте ікру в них, після чого їх необхідно закатати.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.