Смачніші за м’ясні: ситні котлети з баклажанів, які готуються в рази швидше, а виходять дуже ситними

Овочеві котлети — прекрасна альтернатива для тих, хто відмовився від м'яса або сидить на дієті. Вони дуже легкі, просто готуються, неймовірно смачні та корисні.

Для різноманітності варто іноді почастувати сім’ю котлетами з овочів. Нові смаки, незвичайні поєднання овочів сподобаються і дорослим, і, звичайно ж, малюкам. Гарні морквяні котлетки зі сметаною, рум’яні картопляні котлетки, екзотичні колети з буряка гарні у гарячому вигляді.

Але крім цих, найпоширеніших, видів овочевих котлет можна посмажити колети з кабачків, гарбуза, ріпи, капусти (кольорової або білокачанної). Дивовижні котлетки виходять, якщо змішати різні овочі. Швидкі в приготуванні такі котлети чудово поєднуються з різноманітними гарнірами, супами. У приготуванні їх немає жодних секретів.

Процес підготовки та смаження схожий на виготовлення м’ясних котлет. Особливо схожі на м’ясні котлети, які зроблені з баклажанів. Вони будуть нагадувати звичну вам страву не тільки візуально, але й за смаковими властивостями. Як же їх зробити вдома?

Такі котлети ніколи не буде соромно поставити перед гостями на стіл, а також погодувати ними усю сім’ю, яка втомлена після важкого дня. До того ж вони виходять неймовірно бюджетними. Щоб доповнити смак страви можна використовувати рецепти найрізноманітніших соусів, або додавати інгредієнти за своїм бажанням.

Інгредієнти

  • Баклажани – 2-3 штуки
  • Тертий пармезан – 100-200 грамів
  • Курячі яйця – 2 штуки
  • Панірувальні сухарі – 100 грамів
  • Сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Базилік – на смак
  • Рослинна олія – на смак

Як приготувати смачні баклажанні котлети

Для початку необхідно почистити баклажани, за необхідністю потримати їх у воді, щоб вони позбавилися гіркоти та подрібнити на кубики. Розігріваємо сковороду та викладаємо овочі смажитися.

Пишні та неймовірно соковиті котлети
Пишні та неймовірно соковиті котлети

Доливаємо трохи води, для того щоб овочі добре протушкувалися. Після цього додаємо в баклажанну масу усі інші інгредієнти, включаючи панірувальні сухарі.

Соковиті котлети без м'яса
Соковиті котлети без м’яса

Ставимо отриманий продукт в холодильник на 10-20 хвилин. Після дістаємо та формуємо котлети. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо вироби з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.