Ви не повірите: варіант літніх курячих котлеток з кабачками та сиром стануть кращими за звичайні – такі ніжні

Поціновувачі м'ясних страв обожнюють смакувати котлетками, тому ми приготували незвичний рецепт літніх курячих котлет з додаванням кабачків та сиру, що надасть страві ситності та соковитості.

Так, українські сім’ї обожнюють у своїх частуваннях смачні та ніжні котлети, адже вони прекрасно взаємодіють з багатьма стравами, особливо з товченою картоплею або кашею.

Ми приготували для вас рецепт простих літніх котлет, які за своїм складом дуже ситні. Всі інгредієнти доступні, а розписані покрокові дії допоможуть в роботі на вашій кухні.

Варіант літніх курячих котлеток з кабачками та сиром

Список інгредієнтів:

  • куряче філе – 500 г;
  • кабачки – 500 г;
  • яйця – 2;
  • 1 цибулина;
  • борошно – 1-2 столові ложки;
  • твердий сир – 100 г;
  • олія для смаження;
  • сіль, чорний перець мелений, спеції для м’яса – до свого смаку;
  • пучок зелені для аромату, смаку та прикрашання страви при її подачі.

Спосіб приготування:

Чистимо цибулю та нарізаємо її дуже дрібно. Якщо ви власноруч робите фарш для котлеток, то є хороший варіант, аби цибулю відразу додати до фаршу та разом все перемолоти.

На великій тертці натираємо кабачки, та руками віджимаємо з них сік. Кабачки та фарш курятини за рекомендацією беремо у співвідношенні 1:1. В мисці перемішуємо разом курячий фарш та подрібнену цибулю, додаємо яйця, сир, який натираємо на великій тертці, нарізану дрібно зелень(можна брати кріп, петрушку, цибулю зелену, все до свого смаку).

Далі за своїми смаковими вподобаннями посолити, поперчити, можна скористатися спеціальними приправами для м’яса. Якщо ви бачите, що кабачки виділили багато соку додаєте 1 або 2 столові ложки манки чи борошна.

Формуємо кругленьку форму котлет для їх смаження руками змоченими у воді або можна скористатися намоченою ложкою у воді, викладаючи котлетки в розігріту олію для смаження.

Літні курячі котлетки з кабачками та сиром

Смажимо курячі котлети з кабачками та сиром на невеличкому вогні, не забуваємо їх перевертати, аби добре обсмажилися з обох сторін. Також є варіант, щоб трішки посмажити страву на пательні, а потім поставити в духову піч ще на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Всім смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.