Тарілки будуть порожніми за кілька хвилин: рецепт баклажанів під сиром на вечерю – ідеально до шашлику

Чудовим доповненням до будь-якої м'ясної страви можуть стати овочі, а якщо вони приготовані сиром — це взагалі безпрограшний варіант. Для цього ідеально підходять, наприклад, баклажани.

Щоб порадувати себе досить низькокалорійною стравою, яка, до того ж, і готується досить швидко, краще за баклажан овочів не знайти. А рецепти баклажанів з сиром – цікаве поєднання, таке частування зникне зі столу в кілька хвилин, лише опинившись на столі.

Баклажани смажені, варені, тушковані, запечені, мариновані, приготовлені на грилі дуже смачні і дуже корисні. Чи входять баклажани до складу салатів або з них готується ікра на зиму, у будь-якому випадку наш організм отримує велику кількість корисних речовин, прихованих під симпатичною фіолетовою (і не тільки – залежно від сорту) шкіркою цих овочів. Як правильно підготувати баклажани до подальшої теплової обробки, як нафарширувати їх сиром або як загорнути акуратні рулетики, завжди можна дізнатися з рецептів. Ідеально цей овоч поєднується з сиром.

Сир швейцарський чи голландський, пармезан чи гауда, чеддер чи горгонзола – все це сири тверді. Такий тип сиру обожнюється у різних країнах і кулінарами, і їдоками. І в кожній національній кухні існує безліч рецептів страв із твердим сиром, у яких саме ці сорти сиру відіграють важливу роль. Супи, жюльєни, піца, фондю, різноманітні закуски та салати, запіканки, омлети та звичайні бутерброди стають набагато привабливішими для любителів смачно поїсти, якщо використовуються тверді сири.

Інгредієнти

  • Помідори — 3-4 шт.
  • Баклажани — 2-3 шт.
  • Сир твердий
  • Бекон
  • Майонез
  • Сметана
  • Часник
  • Зелень

Як приготувати смачні баклажани з сиром

Розрізати вздовж плоди на дві частини, кожну на смужки, до кінця не дорізати, посолити і залишити на півгодини для видалення гіркоти.

Баклажанові рулетики з сирною начинкою

Нарізати пластинками сир, бекон, помідори. Якщо помідори великі, то кружки можна розрізати навпіл. Баклажани промити від зайвої солі, обсушити, викласти у форму для запікання. Між пластинами викласти решту нарізаних продуктів, страву поперчити і полити заправкою.

Секрет ситної вечері з баклажанів

Для приготування соусу змішати сметану з майонезом у співвідношенні один до одного або однією сметаною, додати рубаний часник та зелень, улюблені спеції.

Секрет ситної запіканки з баклажанів
Секрет ситної вечері з баклажанів

Пекти баклажани протягом півгодини при температурі 180 градусів.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?