На ринку більше не купите моркву по-корейськи: рецепт хрусткої закуски, яка вражає своєю користю

Морква по-корейськи давно цінується в усьому світі за свої харчові властивості та неймовірну здатність поєднуватися з найрізноманітнішими продуктами у фаст-фуді.

Особливу нішу в гострих салатах займає салат з моркви, приготовленої по-корейськи. Те, що це не національна корейська страва, а істинно радянський винахід, можливо, знає не багато людей. Але у всіх куточках нашої країни саме такий салат, що складається з натертої спеціальним чином моркви, цукру, солі, оцту та червоного перцю, всім знайомий під цим найменуванням.

Соковита морква для такого салату неодмінно повинна бути натерта на спеціальній терці рівними довгими смужками або нарізана вручну. Червоний перець, який входить у класичний рецепт, використовується досить великого помелу. Але можливі, як і в будь-якій іншій справі, варіанти. Додавання часнику, чорного перцю, інших спецій змінює звичний смак салату, але робить його не менш цікавим і незабутнім.

Гостра корейська морква – вже чудовий салат, який можна з’їсти в родинному колі або пригостити гостей. Проте існує безліч різноманітних страв, у яких така морква є одним із складових. Щоб насолодитися їх смаком, можна купити готову моркву корейською в магазині. Але багато господинь вже освоїли різноманітні рецепти приготування її в домашніх умовах. Декілька морквин, часник, сіль, перець, цукор, оцет і олія – ось і все, що вам знадобиться, щоб створити апетитну страву.

Інгредієнти

  • Морква – 1 кг
  • Олія рослинна – 0.5 склянки
  • Оцет яблучний – 4 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Часник – 3 зубчики
  • Коріандр мелений – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати смачну моркву по-корейськи

Як приготувати смачну моркву по-корейськи

Натерти соковиту моркву на спеціальній тертці. Покласти в глибоку миску, всипати сіль, коріандр, цукор, перець, розчавити часник, перемішати.

Як приготувати смачну моркву по-корейськи

Влити масло олію з оцтом, ще раз ретельно перемішати. Прибрати моркву по-корейськи з коріандром та яблучним оцтом на ніч у холодильник, і вранці чудова закуска або гарнір до м’яса буде готова.

Зберігайте виключно в холодильнику. Дану закуску ви з легкістю зможете використовувати у приготуванні найрізноманітніших салатів та страв.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.