Будете закатувати по 10 банок: рецепт апетитних молодих помідорів у часниковому соусі з болгарським перцем

У врожаїв помідорів влітку доля доволі визначена – їх закатують на зиму. Однак, часом господині навіть не знають, за яким рецептом їм їх приготувати.

Помідори – найпопулярніші овочі для зимових заготовок. Їх використовують для приготування салатів та маринують. Банки з помідорами зберігаються буквально у кожному будинку. Це чудова закуска, яку подають до м’яса та страв з картоплі. Рецептів приготування маринованих помідорів величезна кількість і часник є обов’язковим інгредієнтом. Цей овоч додасть особливого пікантного смаку і аромату не тільки томатам, але й розсолу. Кожна господиня має улюблені рецепти помідорів з часником, які в основному схожі, а їхня головна відмінність полягає в маринаді.

Маринувати можна як овочі цілі, так і нарізані на шматочки. Часник – дуже ароматний продукт із пікантним смаком та гостротою. Він розкриває свій смак навіть при використанні цілих зубчиків, але є рецепти, де потрібний саме подрібнений часник. Помідори у снігу – яскравий приклад такої страви. Помідори, приготовлені в такий спосіб, виходять дуже ароматними та пікантними. Часник надає їм гостроти і робить зовнішній вигляд страви дуже незвичайним. Помідори з часником готують з використанням оцтових маринадів, зроблених на основі оцтової кислоти з додаванням пряних трав та спецій – кропу, лаврового листа, гвоздики, чорного та запашного перцю горошком, а також листя смородини, вишні та хрону.

Помідори із часником можна приготувати на основі безоцтових маринадів. Смак таких томатів буде не таким яскравим, проте користь страви збільшується. Помідори з часником можна посолити за допомогою методу сухого посолу. Такі помідорки виходять майже як свіжі, а щоб зберегти їх на зиму, банки стерилізують разом із вмістом.

Інгредієнти

  •  Помідори – 2 кілограми
  • Болгарський перець – 4 штуки
  • Перець Чилі – 2 штуки
  • Часник – 2 головки
  • Рослинна олія — 100 мілілітрів
  • Оцет — 100 мілілітрів
  • Цукор — пів склянки
  • Сіль — 2 столових ложки

Як зробити салат на зиму

Порізати помідори (можна розрізати на 2 частини), подрібнити на м’ясорубці часник, болгарський і пекучий перець, порубати зелень, перемішати.

Як приготувати закусочні помідори

Перекласти пошарово у банку об’ємом 3 л: помідори-овочі-зелень. Залити вміст банки заправкою.

Закрити кришкою банку, перевернути кришкою на тарілку і відправити ночувати в холодильник. Вранці помідори корейською можна вже їсти.

Як приготувати закусочні помідори

Банку можна поставити у нормальне положення, поки верхній шар з’їсте, нижній теж буде готовий. Через день страва стає ще смачнішою! Також салат можна розкласти по стерилізованих банках, але в такому випадку доведеться термічно обробити страву.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.