Рецепт густого та смачного яблучного джему без крохмалю: ідеальна заготовка для будь-якої випічки

Ніжна і ароматна консистенція, отримана з варених яблук, яка втілює натуральний солодкий смак та яскраво виражений фруктовий аромат. Його можна використовувати як джем для хліба або начинку для випічки.

Яблучний джем – це смачний та корисний продукт, яким можна насолоджуватися різними способами: з чаєм, на тостах, а також використовувати для приготування смачної випічки. Джем стійкий до високих температур та не витікає з готових страв, дозволяючи зберегти його смак і якість. Заготовку можна зберігати кількох років, а після відкриття рекомендується тримати у холодильнику.

Інгредієнти

  • Яблука – 3,0-3,2 кілограма
  • Вода – 100-200 мілілітри
  • Цукор – 1,5-2 кілограма
  • Лимонна кислота 1/2 чайної ложки

Приготування яблучного джему

У гарно вимитих яблук вирізаємо серцевину. Шкірку залишаємо. У велику каструю з товстим дном висипаємо яблука та додаємо воду. В залежності від соковитості яблук приблизно 100-200 міліграм. Робимо це для того, щоб яблука не підгоріли на початку варки.

Простий рецепт приготування яблучного джему
Простий рецепт приготування яблучного джему

Періодично помішуючи, варимо яблука під кришкою до м’якості. Час приготування залежить від твердості яблук та ступеня їх зрілості. На виварювання може піти від години до двох.

Простий рецепт приготування яблучного джему
Простий рецепт приготування яблучного джему

Подрібнюємо масу блендером, до стану пюре. Після чого перетираємо масу через сито. Якщо немає блендера, масу можна відразу пропустити через сито. Чим краще зварені яблука – тим легше перетирати масу в пюре.

Простий рецепт приготування яблучного джему
Простий рецепт приготування яблучного джему

Ставимо пюре на вогонь. Додаємо цукор та лимонну кислоту. Обов’язково куштуємо та регулюємо кількість інгредієнтів на смак. Постійно помішуємо масу. Варити необхідно від 1 до 2 годин. Коли пюре стало густим розливаємо його в стерилізовані банки. Смачного.

Простий рецепт приготування яблучного джему
Простий рецепт приготування яблучного джему

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.