Такими баклажанами грузини люблять поласувати взимку: неймовірний рецепт для справжніх гурманів

Закатати баклажани може виявитися набагато складніше справою, ніж здається на перший погляд. Втім, коли у вас вийде це зробити, ви більше не відмовитеся від цього задоволення.

Улюблена багатьма ікра з баклажанів – мабуть найпопулярніша страва з цих красивих блискучих фіолетових південних плодів. Але в національних кухнях різних народностей існує величезна кількість рецептів, головним героєм яких є корисні та смачні баклажани, такі багаті на вітаміни та мінерали. Баклажани смажені чи запечені, баклажани з м’ясом чи грибами, баклажани фаршировані чи мариновані на зиму – не злічити всіх варіантів страв, у яких їх можна використовувати.

Інгредієнти

  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Баклажани – 3-4 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Зелена цибуля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Цукор – 1 ст.
  • Коріандр – 1 дрібка
  • Олія рослинна
  • Оцет
  • Сіль

Як смачно приготувати баклажани

Взяти велику каструльку, налити воду, посолити, поставити на вогонь. Порізати баклажани вздовж, у вигляді човників. Покласти баклажани в киплячу воду. Якщо вони спливуть, нічого страшного, накрити кришкою, почекати, коли вони стануть м’якшими і змінять колір. Це може тривати від п’яти до десяти хвилин – залежно від кількості овочів.

Рецепт смачних баклажанів

Покласти баклажани на похилу поверхню. Притиснути їх дошкою чи будь-яким іншим вантажем.
Зачекати, поки стіче рідина. Підготувати звичайну цибулю , часник розділити на зубчики, болгарський перець. Підготувати приправи та спеції. Приготувати маринад, використовуючи чорний перець горошком, лавровий лист, запашний горошок.

Покласти у воду цукор, оцет, щоб вийшов кисло-солодкий смак. Потім насипати сіль. Обсмажити на олії цибулю, покласти насіння коріандру. Додати цибулю порей, солодкий перець, розмішати. Покласти часник, суху зелень, приправи. Розмішати.

Покласти в сковороду зелену цибулю, свіжу зелень, моркву, забрати з вогню, розмішати. Поставити баклажани, посуд для маринування, овочеву суміш, зелень, приправи. Якщо залишилася рідина, віджати її руками. Розкрити баклажани – човники, начинити зеленню, начинкою. Овочів не повинно бути багато. Укласти баклажани щільно і залити киплячим маринадом.

Баклажани на зиму рецепт
Баклажани на зиму рецепт

Придавити мариновані баклажани з овочами, щоб вони були повністю занурені в рідину. Місткість поставити на сім днів у тепло. Якщо консистенція та смак влаштовує, то прибрати у холод. Тільки обов’язково потрібно щільно закрити та стежити, щоб баклажани були повністю покриті маринадом.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.