М’ясний хлібець замість ковбаси за 30 хвилин: рецепт смачної закуски на святковий стіл з доступних продуктів

Пропонуємо приготувати м'ясний хлібець з курки замість ковбаси та котлет. Рецепт дуже простий, з доступних продуктів, страва виходить неймовірно смачна, соковита і ароматна. Така подача закуски буде особливо виграшно виглядати на будь-якому святковому столі.

На прилавках магазинів зараз величезний вибір ковбаси, але слід визнати, що її вартість не відповідає якості. Замість ковбасної нарізки до святкового столу або замість котлет на звичайний обід приготуйте м’ясний хлібець.

Список інгредієнтів

До складу м’ясного хлібу входять наступні продукти:

  • філе курячого стегна – 700 грамів;
  • солодкий перець – 1 штука;
  • мариновані огірки – 1-2 штуки;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • твердий сир – 100 грамів;
  • рослинна олія, можна замінити вершковим маслом;
  • сіль, перець за смаком.

З інвентарю необхідно забезпечити наявність блендера або м’ясорубки, форми для випікання кексу чи хліба, дошка для нарізки, ніж, тертка.

Покроковий рецепт м’ясного хлібця

Отже, спершу підготуємо інгредієнти. Мариновані огірки та перець нарізаємо дрібними кубиками. Сир натираємо на тертці з маленькими отворами. Далі приступаємо до м’яса. Нам необхідно подрібнити філе курячого стегна. Це можна зробити в блендері, але якщо на кухні його немає, замінюємо м’ясорубкою. Головне правило – беремо насадку для дрібного помелу, або ж прокручуємо двічі.

Окремо збиваємо виделкою яйце, у мисці змішуємо наш фарш, мариновані огірки, солодкий перець, натертий сир, і омлет. Солимо та перчимо за смаком, ретельно перемішуємо.

Готуємо м'ясний хлібець замість ковбаси і котлет
Готуємо м’ясний хлібець замість ковбаси і котлет

Підготуємо форму. Змащуємо її олією або маслом, якщо хочете менш жирну страву, встеліть форму пергаментним папером для випікання. Після цього викладіть всередину фарш, розрівняйте, утрамбуйте. Духову шафу розігрійте до 180 градусів та відправте хлібець випікатися на 30-35 хвилин.

Готуємо м'ясний хлібець замість ковбаси і котлет
Готуємо м’ясний хлібець замість ковбаси і котлет

Після випікання дайте страві охолонути в формі 10-15 хвилин, перш ніж подавати як гаряче. Якщо ж готуєте як альтернативу ковбасній нарізці, залиште охолоджуватися в формі і в соку, що виділився.

Готуємо м'ясний хлібець замість ковбаси і котлет
Готуємо м’ясний хлібець замість ковбаси і котлет

Ось такий соковитий і ароматний виходить м’ясний хлібець за цим рецептом. Смачного!

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.