Рецепт олів’є по-новому: простий і смачний салат на Новий рік 2022, який враз затьмарить шубу і крабовий

На Новий рік салат олів'є вже став традиційним пунктом святкового меню. Разом з ним незмінною класикою також залишаються шуба, крабовий і холодець, але іноді смакові рецептори потребують інших смаків. Аби не дуже відходити від традицій, пропонуємо до уваги рецепт олів'є по-новому.

Салат олів’є. Рецепт відомий кожному ледь не з пелюшок, та цього разу на святковий стіл приготуйте оновлений варіант улюбленої страви, який нічим не гірше за звичну всім класику.

Інгредієнти для новорічного салату олів’є по-новому

Для приготування нам знадобляться наступні продукти:

  • 2 картоплини;
  • 1 велика морква;
  • 2 солених огірка;
  • 5 курячих яєць;
  • половина банки консервованого зеленого горошку;
  • 300 грамів шинки або вареної ковбаси;
  • майонез;
  • зелена цибуля;
  • сіль за смаком.

Як приготувати олів’є покроково

Рецепт олів’є починається з підготовки овочів. Картоплю і моркву миємо від землі, кладемо в каструлю, наливаємо холодну воду і ставимо на вогонь. Варимо приблизно 20 хвилин після закипання, попередньо не очищуючи шкірку. Готовність перевіряємо ножем або виделкою – якщо проштрикується легко, значить все готово.

Водночас з цим варимо яйця в круту, після чого відварені моркву і картоплю очищаємо від шкірки, а яйця від шкаралупи, також розділяємо їх на жовтки і білки. Натираємо все це на великій тертці, окрім жовтків – їх на маленькій. Кожен інгредієнт складаємо окремо один від одного. Натерти необхідно і солені огірки.

Олів'є: рецепт новорічного салату по-новому
Олів’є: рецепт новорічного салату по-новому

На блюдо для подачі ставимо формувальне кільце, можна взяти роз’ємну форму для випікання. Першим шаром викладаємо картоплю, рівномірно розподіляємо по поверхні, змащуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо моркву і так само додаємо майонез. Далі натерті огірки віджимаємо від зайвої вологи і розрівнюємо поверх моркви, на цей шар майонез не кладемо. Потім викладаємо жовтки, майонез, зелений горошок, майонез, натерту на великій тертці ковбасу або шинку, майонез і присипаємо все яєчними білками.

Олів'є: рецепт новорічного салату по-новому
Олів’є: рецепт новорічного салату по-новому

Прикрашаємо салат олів’є подрібненою зеленою цибулею та квіткою з вареної моркви. Така новорічна закуска виглядає ефектно, а смакує неймовірно.

Олів'є: рецепт новорічного салату по-новому
Олів’є: рецепт новорічного салату по-новому

Смачного!

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.