Салат “Ідеал” на новорічний стіл здивує навіть гурманів: з цим інгредієнтом вийде смачніше і краще за Олів’є

Кулінарні традиції радянської України зберігають неймовірну кількість рецептів, які можна використати під час створення новорічного меню. Зокрема, можна спробувати щось нове.

Безумовно, радянські часи подарували сучасним господиням рецепти, які досі широко використовуються при створенні новорічного меню. Можна сказати, що це абсолютно інші кулінарні традиції, які до цього були прийняті в Україні. Після 24 лютого велика кількість людей намагаються позбавитися стереотипних страв на їхньому столі та знайти щось нове.

Цікаво, що смачні рецепти насправді можна знайти знову ж таки у минулому, адже велика кількість страв за невідомої причини не отримала широкої популярності, хоча абсолютно нічим не поступалася ні Олів’є, ні Шубі.

Імовірно, це пов’язано з доступністю деяких продуктів, які далеко не кожна господиня могла придбати ще 50 років тому. Давайте спробуємо приготувати вдома смачний новорічний салат Ідеал, який свого часу подавали у ресторанах та крутих їдальнях.

Для цього вам знадобляться якісні продукти бюджетного сегменту. При цьому варто приділити особливу увагу подачі та прикрашанню страви.

Інгредієнти

  • 300г м’яса;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 огірки;
  • 100г твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • спеції;
  • зелень.

Як приготувати смачний салат Ідеал

У салат можна покласти будь-яке відварене м’ясо. Важливо, що при приготуванні м’яса використовувалися спеції та лавровий лист.

Рецепт салату на Новий рік 2022
Рецепт салату на Новий рік 2024

Огірок необхідно натерти на тертці та віджати з нього сік. Нижній шар салату викладається із м’яса. Краще викладати його на плоску тарілку. Зверху заливаємо тонкою сіточкою з майонезу.

Потім викладають огірок та зелень, після чого ще один тонкий шар майонезу. Наступний шар робиться із солодкого перцю та майонезу.

Завершують салат тертим білком та майонезом. Прикрасити салат потрібно рубаним жовтком та зеленню.

Рецепт салату на Новий рік 2022
Рецепт салату на Новий рік 2024

Готовий салат необхідно настояти в холодильнику протягом кількох годин. Для подачі на святковий стіл салат викладають у кільці.

Втім, ви можете проявити фантазію і зробити з нього будь-яку форму, або ж навіть зробити його продовжувати чи у формі ідеального квадрату.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.