Найкращий новорічний рецепт: півкіло філе, два апельсина, і гості в захваті – неймовірне поєднання смаків

Смачний салат з курячим філе та апельсинами - гарний варіант оригінальної та нескладної святкової страви. Плавлений сир надає салату ніжного смаку, а шматочки апельсина роблять страву соковитішою.

Святковий салат з апельсинами — це доволі нестандартне поєднання, яке одразу може викликати здивування, а потім захоплення та звикання.

Для того, щоб страва вийшла дуже смачною, необхідно обрати солодкі апельсини, які матимуть приємно нотку кислинки.

При цьому даний рецепт завжди можна доповнити своїми інгредієнтами. Наприклад, посипати салат подрібненими горіхами або пластівцями мигдалю.

Також не буде зайвим додати подрібнену зелень. Неймовірно смакує базилік. Замість майонезу можна використати соус на основі грецького йогурту або навіть кефіру. Але в цілому це залежить лише від господині та її смаків.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 250 г (1 шт.)
  • Апельсин – 260 г (1 шт.)
  • Сир плавлений – 75 г (1 шт.)
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 60-80 г
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений (за бажанням) – 1/4 ч. ложки

Найкращий новорічний рецепт з апельсинами

У каструлі кип’ятимо воду, додаємо сіль. Опускаємо філе у каструлю з водою. Варимо на невеликому вогні протягом 20 хвилин після закипання води. Готове філе остудити, можна прямо в бульйоні.

Варені яйця і плавлений сир натираємо на великій тертці. Апельсин очищаємо від шкірки, розбираємо на часточки. Частки очищаємо від білих плівок. М’якуш апельсина нарізаємо невеликими шматочками.

Новорічний салат на святковий стіл: страва, що сподобається усім любителям сиру
Новорічний салат на святковий стіл

Готове куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Одне яйце поділяємо на жовток та білок. Жовток натираємо на дрібній тертці. Білок та інші яйця натираємо на великій тертці.

На тарілку для подачі встановлюємо кулінарне кільце. Першим шаром викладаємо куряче філе. Змащуємо майонезом. Апельсин викладаємо наступним шаром. Майонезом змащувати не потрібно.

Викладаємо натертий плавлений сир. Змащуємо майонезом, трохи присолюємо і за бажанням посипаємо чорним перцем. Викладаємо шар натертих яєць, змащуємо майонезом і трохи солимо. Посипаємо салат натертим на дрібній терці жовтком.

Новорічний салат на святковий стіл: страва, що сподобається усім любителям сиру
Новорічний салат на святковий стіл

Відправляємо салат у холодильник на 30-40 хвилин. Потім акуратно знімаємо кільце та подаємо салат до столу.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.