Простіше цезаря в 100 разів, але не менш вишукано: ідеальний салат з сухариками на Новий рік без майонезу

Приготуємо смачний, соковитий салат із куркою, свіжими овочами, домашніми сухариками та сиром. Салат яскравий і ароматний, він чудово підійде для святкового столу.

Чкмерулі – це традиційна грузинська страва, яка є куркою, приготованою в соусі з волоського горіха і спецій. Назва “чкмерулі” походить від грузинського слова “чкмарі”, що означає “горіховий”. Страва отримала свою назву через головний інгредієнт у соусі – волоський горіх.

Для приготування чкмерулі необхідні такі інгредієнти: куряча грудка (або інша частина курки), волоський горіх, часник, сіль, перець, кориця, кінза (кріп), м’ята, цибуля, олія та лимонний сік.

Страва має низку корисних властивостей, оскільки містить безліч вітамінів та корисних речовин. Волоський горіх багатий антиоксидантами, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами E і В6, а також цинком, магнієм та кальцієм. Курка – джерело білка, а також містить вітаміни В6 та В12, залізо та цинк. Таким чином, страва сприяє зміцненню імунної системи, підтримці здоров’я шкіри та волосся, а також покращенню роботи серця та судин.

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 350 г
  • Свіжі огірки – 3 шт
  • Помідори – 3 шт
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Сир твердий – 150 шт
  • Часник – 6 шт
  • Батон – 4 скибочки
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний салат з сухариками

Підготуємо курячу грудку. Варимо її у підсоленій воді з додаванням лаврового листа до готовності. Приблизно 20 хвилин на це потрібно. Далі даємо їй охолонути і ріжемо дрібними кубиками. Поступово викладаємо на блюдо. Солимо на смак і робимо сіточку з майонезу. Це буде перший шар нашого салату.

Рецепт салату Цезар, доведеного до досконалості
Рецепт салату з сухариками 

Батон ріжемо кубиками і обсмажуємо на олії на сковороді до золотистого кольору, постійно помішуючи.

Помідори ріжемо, видаляємо м’якоть і нарізаємо кубиками. Перекладаємо шматочки у миску і додаємо до них три зубчики часнику пропущеного через прес і 1 столову ложку майонезу. Добре перемішуємо. Викладаємо другим шаром на курячу грудку.

Огірки нарізаємо кубиками та викладаємо на салат третім шаром. Болгарський перець очищаємо від насіння та нарізаємо дрібними кубиками. Змішуємо з трьома зубчиками часнику, що залишилися, пропущеними через прес і ложкою майонезу. Перемішуємо та викладаємо на салат.

Як приготувати смачний салат
Як приготувати смачний салат

Наступний шар салату, сухарики та майонезна сіточка на них.

Завершує наш салат шар сиру, натертого на дрібній тертці. Можна подавати на стіл та насолоджуватися!

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.