Ніжний та ароматний салат із чорносливом на будь-яке свято: неймовірно просто, красиво та дуже смачно

Спробуйте цей неймовірний салат з чорносливом, який дуже просто готується, а також не вимагає серйозних витрат. Ви захочете його приготувати і наступного року.

Чорнослив дійсно дивовижний продукт, адже він ідеально підходить не тільки для приготування десертів, але інших страв. Неймовірно разом з ним смакує картопля та м’ясо. Так само можна приготувати святкові салати використовуючи даний інгредієнт.

Головний секрет використання цього продукту — це помірність, хороше поєднання, а також баланс. Безумовно, є велика кількість інгредієнтів, які взагалі не підходять до даного сухофруктами. Але так само він може стати центральною частиною вашої страви і зробити її унікальною, ароматною і дуже смачною. Окрім того він володіє неймовірними харчовими властивостями, адже вміщує в собі велику кількість вітамінів, мінералів та фруктозу.

Щоб чорнослив добре поєднувався у вашому салаті обов’язково обирайте свіжий продукт, а також слідкуйте, щоб він не був занадто сухим. Якщо буде реальна необхідність його освіжити, краще його замочити в окропі.

І все ж таки варто дослухатися до своїх гостей, і якщо серед них є люди, які не полюбляють даний інгредієнт, варто його виключити із рецепту.

Також пам’ятайте, що в салатах чорнослив неймовірно смакує у тандемі з волоськими горіхами. Тому варто придбати декілька сотень грам для прикрашання.

Інгредієнти

  • жменя чорносливу без кісточок (приблизно 50 г);
  • 100 г салямі;
  • 50 г маринованих огірків;
  • 100 г сиру;
  • майонез

Як приготувати смачний салат з чорносливом

Салямі наріжте кубиками. На невеликі шматочки наріжте жменю чорносливу без кісточок. (Якщо чорнослив занадто сухий, можна попередньо замочити його на кілька хвилин у гарячій воді).

Святковий салат з чорносливом та курячим філе
Святковий салат з чорносливом та салямі

Напівтвердий або твердий сир теж наріжте на кубики. Мариновані огірки наріжте невеликими шматочками.

Ідея для святкового салату на Новий рік чи Різдво
Ідея для святкового салату на Різдво

Заправте салат майонезом. У цьому салаті мариновані огірочки чудово гармонують із чорносливом, і смак виходить просто дивовижним та збалансованим.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!