Соленики на мінеральній воді всього за 5 хвилин: смачний перекус до чаю, на сніданок або в дорогу

Шалені темпи життя не дають багатьом людям змоги навіть повноцінно поїсти. Тому без простих перекусів тут ніяк не обійтися. Гарним варіантом такої страви є соленики.

Українська кухня багата на цікаві та смачні страви. Тут кожен знайде щось смачненьке на свій смак. Борщ, вареники, голубці та багато чого іншого. Втім, вищезазначені страви потребують чималої кількості часу для приготування, якого завжди бракує. Попри це, зовсім не хочеться зранку або в дорозі давитись сухими бутербродами з ковбасою. І тут на допомогу приходять соленики — смачна страва, яка готується за лічені хвилини. Це ідеальний варіант снеків, які допоможуть втамувати голод.

Що нам знадобиться для приготування

Перелік інгредієнтів:

  • Двісті грамів борошна
  • Сто грамів маргарину або вершкового масла
  • Сто грамів твердого сиру
  • Двісті п’ятдесят мілілітрів мінеральної води
  • Пів чайної ложки соди
  • Сіл та перець за смаком
  • Паприка (за бажанням)
  • Кмин (також за бажанням)

Спосіб приготування

Отож, починаємо з того, що в миску висипаємо борошно, додаємо сіль та ретельно перемішуємо. Тепер беремо масло та натираємо його, щоб в результаті отримати масляні крихти. Важливий момент: для того, щоб вам вдалося гарно подрібнити вершкове масло, за деякий час до початку приготування солеників, дістаньте його з холодильника. Таким чином воно стане м’яким та зручним для роботи. Якщо ж ви вирішите розігріти його в мікрохвильовці, то є ризик, що воно стане рідким та розтечеться.

Тепер натираємо на дрібній тертці твердий сир і також додаємо його до нашої суміші та перемішати. На цьому етапі можна додати ваші улюблені спеції: кмин, італійські трави або паприку. Далі заливаємо в миску мінеральну воду та соду, яку попередньо погасили оцтом і знову ретельно перемішуємо.

За консистенцією тісто має нагадувати тісто для оладків — бути доволі рідким. Останній етап — випікання. Беремо вафельницю і викладаємо тісто чайною ложкою по формі.

Викладаємо соленики
Викладаємо соленики

Випікаємо доти, доки не з’явиться золотиста скоринка.

Випікаємо соленики
Випікаємо соленики

Вуаля! Все готово) Соленики можна використовувати як основу для бутербродів — намащувати сиром та викладати улюблені овочі. Смачного!

Схожі статті

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.

Всього 20 хвилин і довершений смаколик до столу готовий: рецепт ніжного печива з шоколадною крихтою до чаю

Ніжне, хрумке і дуже смачне печиво зі шматочками шоколаду. Рецепт простий та швидкий у приготуванні. Максимум 20 хвилин і можна заварювати чай.