Уряд виділив 832 млн гривень на подолання коронавірусної інфекції в Україні

260 млн гривень − на збільшення кількості тестувань і 572 млн гривень – місцевим лікарням для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень. Такі кошти збирається виділити Уряд для покращення ситуації із захворюванням на коронавірус.

Про це повідомляє Михайло Радуцький, голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації. Інформацію депутат озвучив після наради у Президента В.Зеленського 11 жовтня.

Зокрема, інформує, що за наказом Президента Міністерство Охорони Здоров’я має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис до 50 тис на добу. Для цього Уряд винайшов 100 млн гривень на заключення контрактів з приватними лабораторіями і 160 млн гривень на додаткову закупку реагентів та лабораторного обладнання.

Обладнання для штучної вентиляції легенів
Обладнання для штучної вентиляції легенів

Такі заходи були необхідні після того, як почала надходити  інформація з регіонів про те, що міністерство радить скеровувати на ПРЛ-тестування лише у випадку, якщо людина кашляє.

Ще 572 млн гривень уряд виділив регіонам для того, щоб місцева влада обладнала 80% ліжкомісць апаратами штучної вентиляції легень. Такою була вимога В.Зеленського під час наради.

Поряд з цим обговорили широкомасштабну кампанію з підготовки до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Намічено закупити необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні. У режимі готовності до прийняття хворих на COVID – 19 мають бути відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 12 жовтня в Україні зафіксовано 4 420 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Кількість активних хворих становить 146 029 осіб. За добу одужало 903 пацієнти. Лідирує Харківська область – 25 186 хворих. Другою іде Львівська область з кількістю хворих 22 788.

Нагадаємо, загалом в Україні 265 454 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 5 015 летальних, 114 410 пацієнтів одужали. Проведено 2 602 635 тестувань методом ПЛР.

Схожі статті

Залишила Ані Лорак без роботи і вижила її зі сцени? Тіна Кароль виявилася “білим кардиналом” України

15 років тому публіка здебільшого порівнювала Ані Лорак та Тіну Кароль. Подейкували, що остання намагається вкрасти успіх у своєї колеги, і навіть і нібито позичила в неї свій псевдонім.