Що робити, якщо зникне електроенергія: як правильно підготуватися до перебоїв зі світлом – корисні поради

В Україні від вчорашньої доби діють нові правила, пов'язані з електропостачанням, тому українцям доведеться звикнутися з новими змінами та знати, як діяти при відключенні електроенергії.

У зв’язку з останніми подіями, які відбуваються в нашій країні, особливо в останні дні, було прийнято рішення економити електроенергію, тому відтепер в Києві та області, як і в Донецькій області, будуть погодинно вимикати світло. Це не буде масовим заходом, міста поділили на список та години, але треба розуміти, що години відключення світла можуть не збігатися з графіком. Тому варто бути готовим до того, що у будь-який момент може зникнути електропостачання. У цій статті ми розповімо, що треба робити в такій ситуації та чим слід запастись найближчим часом.

Багато людей незадоволені таким рішенням керівництва, тому що це несе за собою багато складнощів, особливо тим, хто працює. Але є логічне пояснення, і на жаль, воно є правдою. Річ в тому, що 10 жовтня було пошкоджено близько 25-ти електростанцій і вони фізично не можуть виробляти звичну для країни кількість електроенергії. Тож, треба віднестися до цього серйозно та з розумінням. А ми в свою чергу розповімо, які мають бути дії.

Як діяти при відсутності електроенергії вдома?

Як діяти при виключенні світла
Як діяти при виключенні світла
  • По-перше, при виключенні світла вийміть всі електроприлади з розеток, щоб вони не постраждали від різкого перепаду напруги.
  • Якщо у вас вдома є газова плита, в жодному разі не використовуйте її в якості обігріву, є ризик отруїтися чадним газом.
  • Якщо в найближчий момент перед ймовірним вимкненням електроенергії ви опинилися у під’їзді, де є ліфт, краще йдіть пішки.
  • Коли берете до рук свічки, запалювати їх слід обережно, а краще під рукою мати ліхтарик або телефон.

Чим необхідно запастись?

Чим необхідно запастися при відключенні електроенергії
Чим необхідно запастися при відключенні електроенергії
  • Купіть багато звичайних свічок та сірників
  • Придбайте ліхтарик та багато батарейок
  • Майте заряджений павербанк
  • Закупіть їжу, яка не потребує приготування та багато води
  • Придбайте термос, щоб мати гарячу воду для чаю або кави
  • Майте при собі аптечку

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?