Комендантська година на Новий рік 2023: які правила будуть діяти в різних областях України 31 грудня – 1 січня

Комендантська година прийшла до нашої країни разом з війною, тому, звісно, вона обмежує дії людей та робить життя ще складнішим, бо тепер треба підлаштовуватись під графік.

Але всі ми звикли гуляти новорічну ніч на вулиці, запускати яскраві феєрверки та бути на ялинці. А чи буде це можливо у цьому році, коли в нашій країні активно йде війна та є загроза ракетних обстрілів і діє комендантська година. Отже, давайте розбиратися поступово.

Київ та Київська область

Київ
Київ

Жителі столиці та області з початку грудня почали пробивати собі додаткові години у новорічну ніч. Місцеві створили петицію, в якій просять скасувати комендантську годину у ніч з 31 грудня на 1 січня. Адже люди планують збиратися великими компаніями та зустрічати Новий рік разом. А обмеження які діють на території України досить сильно псують плани. Звісно, не у кожного громадянина буде можливість залишитись ночувати у друзів, тому, вони й просять дозволити таксі та транспорту працювати у новорічну ніч. Але, адміністрація міста не дала жодних коментарів з цього приводу, тож, скоріш за все обмеження будуть діяти й у святкову ніч.

Харків та Харківська область

Харків
Харків

У Харкові люди ще не писали жодної петиції з цього приводу, але також бажали б зустріти новий рік у спокійній та звичній атмосфері. Але в адміністрації міста не йде жодних розмов про зміну часу у комендантську. Вона буде діяти з 23:00 до 05:00.

Львів та Львівська область

Львів
Львів

У порівнянні з іншими містами України Львову пощастило найбільше, тому що у них найкоротша комендантська з 12-ти до 05:00. Та відомо, що комендантську не будуть змінювати у Новий рік й у Львові.

Дніпро та Дніпропетровська область

Дніпро
Дніпро

У Дніпрі комендантська діє, так само як і у Львові, з 12-ти до 05:00, тому їм також пощастило більше, ніж іншим областям. Та й у Дніпрі не йдеться жодної мови про скасування комендантської.

Отже, в жодному місті та в жодній області скасовувати комендантську годину через Новий рік міські адміністрації не збираються.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.