Знайдено храм, у якому Ісус зцілив кровоточиву жінку

Археологи продовжують шукати історичні докази книг Святого Писання. В біблійному місті Кесарії Филиповій віднайдено старовинний храм, де Господь Ісус зцілив кровоточиву жінку.

Це вже друга вагома знахідка на підтвердження історичної правдивості книг Святого Писання.

Кожен такий випадок є надзвичайно цінним, адже на той час місцевість була описана неточно і за тисячі років змінилася.

Біблійний сюжет про зцілення кровоточивої
Біблійний сюжет про зцілення кровоточивої

Як стверджують експерти з університету Хайфи, храм стояв у стародавньому місті Баніасі, що пізніше, за часів Христа, було переіменовано у Кесарію.

Факт зцілення кровоточивої описане трьома Євангелистами – Матеєм, Марком і Лукою. Там сказано, що жінка стікала кров’ю 12 років. І коли Ісус Христос проходив повз неї у храмі, вона з великою вірою наважилася доторкнутися до Його одеж. Ісус відразу відчув, що з нього вийшла енергія. Він повернувся і прямо запитав про це. І бідолашна в страху зізналася. На що Ісус відповів, що вона видужала.

Про правдивість випадку свідчить і те, що, як зазначив візантійський історик Євсевій, зцілена жінка поставила статую в храмі Кесарії Филипової, який був розташований на Голанських висотах, між Сирією та Ліваном. Письмові передання свідчать, що статуя була розбита. Але храм ще довго стояв.

Саме мури храму були знайдені під час недавніх розкопок.

Ми вважаємо, що храм, який ми знайшли, може бути тим самим, у якому сталося чудо, — кажуть археологи.

Цікаво, що поблизу є ще один давній храм, але головний археолог Аді Ерліх вважає, що недавно віднайдена будівля більше відповідає стародавнім описам.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.