Новий Рік 2021 в умовах карантину: чого чекати українцям

Епідеміологічна ситуація в Україні вносить свої корективи у традиції святкування Нового Року.

Постійний організатор заходів і керівник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький стверджує, що вони слідкують за розвитком епідеміологічної ситуації і готові вносити корективи.

На даний момент відомо, що традиційну ялинку у середмісті столиці залишать, але суттєво обмежать кількість розважальних заходів.

Минулого року кияни зверталися до мера столиці з проханням не рубати вікові дерева. Тож організатори вирішили прислухатися до думки містян, врахувати їхні побажання і вирішили поставити штучну ялинку.

Традиційний фудкорт цього року замінять кількома кіосками з гарячими напоями і тими смаколиками, які не потрібно готувати. Організатори поки що не планують скасовувати продаж сувенірів і традиційне свято запалювання головної ялинки країни.

Rizdviane mistechko
Різдвяне містечко

Проте зараз, за словами Ігоря Добруцького, все залежить від ситуації з поширенням коронавірусу. Організатори готові йти на зустріч владі і вносити корективи у програму святкувань.

Організатори свят запевняють, що дотримуються усіх карантинних обмежень і цього року у киян буде можливість помилуватися святковим Києвом без засилля яток і розважальних заходів. Зокрема, планують скасувати масове святкування дня святого Миколая та традиційний новорічний концерт біля ялинки.

Golovna ialynka Ukrainy
Головна ялинка України

А от ковзанки поки що відміняти не планують, але все залежить від ситуації з захворюваннями на COVID.

Kovzanka
Ковзанка

Крім традиційних розваг влада готує киянам приємний сюрприз. Планується створення святкового новорічного маршруту від Арки Дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк Володимирська гірка, Алею художників, Андріївський узвіз, кінцевою точкою якого стане Контрактова площа. На всьому маршруті містян очкуватимуть смаколики та гарні краєвиди.

Сподіватимемося, цей Новий Рік пройде у приємній атмосфері з найріднішими людьми і з дотриманням заходів безпеки.

 

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?