Продукти-енергетики, які можуть замінити каву

Ці продукти допоможуть підзарядитися смачно і з користю для здоров'я.

Коли треба збадьоротися і зарядитися енергією, багато людей вдається до енергетичних напоїв. Вони справді справляються зі своїм завданням, однак завдають шкоди організму. Чимало людей полюбляють каву, однак  пити  літрами цей чудовий напій – теж поганий варіант. Здається, альтернативи немає.

Тим часом деякі харчові продукти можуть зарядити вас енергією не гірше кави і енергетиків.

Яблука

Ці такі рідні і звичні фрукти насправді багато хто недооцінює. Однак яблуко – відмінний продукт для збереження працездатності. Вся справа в пектині, який міститься в яблуках. Ця речовина допомагає організму перетравлювати їжу і отримувати з неї енергію.

Грейпфрут

Цей фрукт зможе принести чимало користі вашому організму. Калій, магній, вітаміни А, D, С, В12 і В6 – це тільки частина корисних речовин, які містяться в грейпфруті. До того ж він низькокалорійний: лише 42 кал. на 100 г. Такий потужний вітамінний вибух в тандемі з ефірною олією, запах якої чинить тонізуючий ефект, прекрасно заряджає організм енергією.

 

Грейпфрут
Грейпфрут

Горіхи

Вітаміни і мікроелементи, якими багаті горіхи, допомагають в роботі головного мозку людини, підвищують когнітивні здібності і концентрацію уваги. До того ж вони – здоровий і ситний перекус. Головне – не переборщити, адже цей продукт досить калорійний. Денної порції (жменька, що поміщається в закритій долоні) цілком достатньо, щоб отримати енергію.

Банани

Поряд з чорним шоколадом, банани вважаються “продуктами щастя”. До їх складу входить серотонін – гормон “гарного настрою”, а вітамін В6, яким також багаті банани, допомагає організму впоратися з втомою. Крім того, цы фрукти просто смачні і ситні – відмінний спосіб вгамувати голод і відновити енергію.

Чай матча

Навряд чи цей напій зможе завоювати серця палких шанувальників кави. Проте свою аудиторію чай матча все ж знайшов.

 

Чай матча
Чай матча

По суті це – зелений чай, перетертий в дрібний порошок або навіть пудру. Завдяки своїй насиченості, чашка такого напою дарує гарну дозу антиоксидантів і бадьорості не гірше за каву.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.