Вчені з’ясували, до чого призводить відмова від споживання м’яса

Співробітники Оксфордського університету організували масштабне дослідження за участю понад 54 тисяч добровольців.

Науковці з Великобританії вирішили з’ясувати, що трапляється з тими людьми, які відмовляються від вживання м’яса.

Результати дослідження були опубліковані на порталі The Independent.

Виявилося, що ймовірність перелому кісток у таких людей на 43% вища, ніж у тих, хто його їсть.

Співробітники Оксфордського університету організували масштабне дослідження за участю понад 54 тисяч добровольців. Серед учасників експерименту, жінок і чоловіків були вегетаріанці і ті, хто не відмовлявся від м’яса і риби. За весь час дослідження було повідомлено про 3941 перелом.

М’ясо
М’ясо

Вчені дійшли до одностайної думки, що якщо людина не включає в свій раціон м’ясо, то у неї відбувається зменшення надходження кальцію і білка в організм. Дослідники також стверджують, що у веганів зі зниженим індексом маси тіла частота переломів збільшилася на 20 випадків на тисячу осіб за 20 років.

Таким чином, м’ясо – це не той продукт, від якого варто відмовлятися. Якщо ви сидите на жорсткій дієті, то краще викинути зі свого раціону смачну випічку і різні солодощі, а шматок нежирного м’яса піде вашому організму тільки на користь.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.