Не тільки лимон: які продукти багаті вітаміном С і в чому його користь

В першу чергу аскорбінова кислота важлива для росту і відновлення клітин тканин, кровоносних судин, ясен, кісток і зубів.

Прийнято вважати, що лідером за вмістом вітаміну С є лимон. Багато хто починає його фанатично їсти і додавати в чай при появі симптомів застуди.

Однак є продукти, які перевершують його по насиченості аскорбіновою кислотою, стверджують дієтологи.

Так, за словами експертів, в 100 грамах лимона або лимонного соку міститься близько 40 міліграмів аскорбінової кислоти. Добова доза вітаміну С для дорослих при цьому становить 100 міліграмів.

Щоб отримати добову дозу вітаміну, потрібно з’їсти 225 грамів лимона. Це рівнозначно 50-60 грамам чорної смородини або болгарського перцю і 200 грамам апельсина. Ці продукти є прекрасними джерелами вітаміну С.

Багато вітаміну С в зелених волоських горіхах, квашеній білокачанній капусті, помідорах. Зверніть також увагу на шипшину, обліпиху, петрушку, калину, ківі, часник та різні цитрусові. Є трохи цієї корисної речовини в картоплі.

Вітамін С
Вітамін С

Варто також пам’ятати, що при додаванні лимона в гарячий чай вітамін С відразу руйнується. Відмовлятися від лимона, однак, не слід. Поєднання вітамінів, антиоксидантів, органічних кислот і ефірних масел робить цей фрукт профілактичним засобом від простудних захворювань. Регулярне вживання лимона дозволить підвищити опорну функцію організму, поліпшити циркуляцію крові, а також подолати сонливість і втому. Однак прямої антивірусної або антибактеріальної дії фрукт не має. Лимон – це зовсім не ліки, варто пам’ятати.

Чим корисний вітамін С

Цей вітамін просто необхідний організму людини для його нормального функціонування. В першу чергу аскорбінова кислота важлива для росту і відновлення клітин тканин, кровоносних судин, ясен, кісток і зубів. Вона сприяє нормальному засвоєнню організмом заліза, пришвидшує одужання. Як широко відомо, цей вітамін відіграє важливу роль у захисті від інфекцій. Він стимулює запуск імунних процесів.

Вітамін С забезпечує поставку вітаміну D до клітин, і таким чином попереджає розвиток рахіту.

Одна з доведених корисних властивостей аскорбінової кислоти – вона справді продовжує молодість. Цей елемент може запустити синтез колагену в організмі, що робить шкіру людини еластичною і зміцнює суглоби. Мало того, вітамін С діє як антиоксидант, запобігає ушкодженню клітин і захищає організм від психоемоційних навантажень.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.