Церковне свято 9 лютого: що можна і не можна робити на день Іоанна Златоуста – традиції та прикмети

Сьогоднішній день – особливий у церковному календарі, адже одного з найкращих послушників Христових вшановують 9 лютого всі православні віряни.

До дня Іоанна Златоуста наші предки готувалися дуже ретельно. Вважається, що сьогоднішнє свято слід провести у думках про Всевишнього та у навчанні. Сам же святий відрізнявся ревним бажанням дізнатися більше про Слово Боже. Він навіть уходит у пустелю заради того, щоб повністю сконцентруватися на писанні.

Образ Святий Йоан Золотоустий
Церковне свято 9 лютого

Важка фізична праця у цей день не потрібна вам. Втім, це не стосується ремонту оселі чи прибирання.

Ясна сонячна погода віщує скорий кінець снігопадів, але морози можуть протриматися до середини березня. Вітер зранку підкаже, що перша декада весни буде вся у дощах, але потепління чекати не слід.

9 лютого прекрасно підходить для поминальних обрядів та ритуалів. Навіть є обрядова страва на сьогодні: поставте на обід рисову кашу з родзинками та пшеницею. Дуже смачно і ситно вийде!

Молитися починати можна у ранній період дня. Можна запалювати свічки та лампадки.

О, премилосердний Боже, Отче, Сине і Святий Душе, що Тобі в Нероздільній Тройці поклоняємось і Тебе славимо!
Зглянься милостиво на раба Твого (ім’я) недужого, відпусти йому всі провини його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге й щасливе життя, земні й духовні Твої блага, щоб він разом з нами приносив подячні молитви Тобі, всещедрому Богу і Творцеві нашому.
Пресвята Богородице, всесильним заступництвом Твоїм допоможи мені ублагати Сина Твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я).

Усі святі і ангели Господні, моліте Бога за недужого раба Його (ім’я).
Амінь.

Схожі статті