1 травня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день Івана Солунського, традиції, прикмети

1 травня згадує видатного церковного діяча, пам'ять про якого викреслив радянський уряд. Дізнайтеся, як правильно провести цей день і про що молитися.

Сьогодні ми згадуємо Івана Солунського. Цей церковний діяч родом із Візантії. Він жив в епоху іконоборства. Сам імператор Лев Вірменин протистояв йому. Проте, ані гоніння, ані погрози не змусили вірянина зректися Христа. Захищав Іван простих своїх братів та сестер. Після смерті його мощі стали цілющими.

Преподобний Іван Солунський

1-ше травня вважається взагалі містичним днем, адже язичники у день вшанування святого влаштовували обряди на Вальпургієву ніч. Тому не заглядайте зайвий раз у темну пору добу у дзеркало, а також не підбирайте дріб’язок на перехрестях.

Молитву слід читати з самого рання, щоб Сили Небесні вас добре захищали. Пропонуємо почати день з сильної молитви, яку читають навіть лікарі, аби захистити підопічних від онкологічних хвороб:

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

 

Схожі статті