10 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день Преподобного Микити сповідника

10-го червня православна церква згадує Преподобного Микиту. Він жив за часів Візантійської імперії. Дізнайтеся, чим так важлива його постать для християн.

Преподобний Микита сповідник жив у далекому 8-му столітті. Його доля прийшлася на панування імперії Ромеїв, більш знаної, як Візантійської держави. Коли він став юнаком, то одразу почав вивчати Слово Боже. Мудрість Христова настільки захопила хлопця своєю абсолютністю та чистотою, що він згодом приєднався до вірян, які несли вчення Спасителя.

10 червня 2022: яке сьогодні свято

Так склалося, що до влади прийшов Лев Вірменин, відомий лихим ставленням до християн. Закатували Микиту вартові царя, але назавжди він лишиться символом милосердя та поваги до ближніх.

Аби Всевишній був милостивий до вас, допомагав в усьому, прочитайте пошепки таку молитву о 9-й ранку:

Господи, Спасителю мій, який перетерпів великі спокуси в пустелі від диявола, не дай мені стати його покірним рабом. Вияви Благодать Свою у дотриманні даного мною слова, позбутися поганих звичок. Допоможи мені, дай мені розум у тверезості перебувати впродовж усіх днів життя мого земного, спрямуй мої кроки так, щоб без блукань я пройшов життєвий шлях, Тобою, Всеблагий, заповіданий. Господи, Боже мій, щедрий і премилостивий, Ти не бажаєш смерті грішника, але, щоб покаявся і жив вічно! Зглянься Милостивим Твоїм Оком на слугу Твого, одержимого недугою пияцтва. Ти знаєш про мою скорботу від цієї недуги, знаєш про немічність моєї природи, знаєш про силу великого й лукавого спокусника. Врозуми затьмареного розумом, вилікуй залежного від алкоголю, утверди мене у поміркованості, скріпи у стриманості, щоб не охопила мене безнадія. Нехай відродиться в мене турбота про спасіння душі своєї, про здоров’я тіла свого, і на життя у чеснотах, для користі власної та на благо ближніх. Нехай у тверезості проживу в життя своє і прославлю ім’я Твоє. Амінь.

Нагадаємо, що сьогодні іменини святкують: Гнат, Денис, Дмитро, Захар, Микита, Микола, Макар, Павло.

Схожі статті