Скоростиглі млинці на воді зі старої кулінарної книги: додайте один забутий інгредієнт в тісто

Починається сезон приготування млинців, а тому варто ознайомитися з найрізноманітнішими варіантами їх приготування. Ми ж пропонуємо вам досить стару технологію.

Масляна — особливий тиждень,  смак якого нам знайомий з дитинства. Історія цього свята бере свій початок з древніх часів, але не втрачає своєї актуальності досі.

По всій країні дома господині у цей час готують смачні млинці, які стають головною стравою на столі і доповнюють трпдиційне свято, розставляючи всі акценти.

Інгредієнти

  • Борошно — 500 грамів
  • Вода — 3 склянки
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Сода харчова – пів чайної ложки
  • Лимонна кислота — пів чайної ложки

Рецепт приготування млинців за стародавнім рецептом

Для приготування смачних млинців для початку необхідно помістити у миску курячі яйця і додати в них цукор. Усе ретельно збити. Вносимо сіль та теплу воду. Після цього вимішуємо просіяне пшеничне борошно.

Тісто на млинці

Усе добре перемішуємо до розчинення комочків та отримання однорідної маси. Також вносимо харчову суду. Після пройдених етапів додаємо лимонну кислоту, яку попередню розчиняємо у невеликій кількості води.

Як приготувати млинці

Після цього з тіста можна формувати млинці. Якщо ви не впевнені у своїй сковороді, краще внести столову ложку рослинної олії, яка буде запобігати прилипанню до поверхні посудини.

Як приготувати млинці

Розігріваємо сковороду та наливаємо половником млинець. Обсмажуємо виріб з обох сторін на середньому вогні до золотавості та викладаємо на тарілку, яку попередню вистрелили паперовими серветками. Між млинцями можна поміщати невеличкий кусочок вершкового масла, який надаватиме приємний аромат млинцям.

Вироби можна коштувати як самостійну страву, так і у якості матеріалу, в який ви загорнете начинку.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.