Переможець “МастерШеф” Євген Клопотенко зізнався, чому принципово не їсть олів’є: “Це смак бідності”

Завидний холостяк та головний шеф-кухар країни, Євген Клопотенко, розповів, які страви принципово не буде їсти та не отримує від них насолоди. Дізнайтеся, які продукти не догодили кулінарному експерту та що відомо про становлення його кар'єри?

Сьогодні Євген Клопотенко являється найзнаменитішим шеф-кухарем України та кулінарним експертом. У низку його досягнень також увійшла робота телеведучого та засновника соціальної програми “Нове шкільне харчування”, а підтримує розвиток цього проєкту Олена Зеленська. Великий стрибок у популярності Євгену принесла участь у телешоу “МастерШеф”, де він став переможцем.

Євген Клопотенко зізнався, які страви не буле їсти та чому
Євген Клопотенко зізнався, які страви не буде їсти та чому

Нещодавно Клопотенко відвідав подкаст Петра Заставного, де розповів про свої вподобання у їжі, а також про те, від яких страв знаменитий шеф-кухар відмовиться. Виявилося, що кулінар не шанує салат, який більшість людей обожнює та готує на святковий стіл.

“Я не їм олів’є  і шубу. Це ідеологічно, я вважаю, що я в себе вкладаю, то я культурний код отримую. Я не маю ніякої ностальгії за ковбасою. Я спеціально не їм радянську їжу, щоб себе відкинути від радянського минулого. Це не смак дитинства, це смак бідності”, — розповів Євген в інтерв’ю.

Євген Клопотенко пояснив, чому не їсть салати олів'є та шубу
Євген Клопотенко пояснив, чому не їсть салати олів’є та шубу

Що відомо про життя та кар’єру Євгена Клопотенка?

Ще за часів, коли Євген навчався у школі, він мав змогу за програмою обміну учнями поїхати здобувати освіту до Італії. Зі слів шефа, саме шедеври італійської кухні вплинули на нього і змусили зацікавитися кулінарним мистецтвом. Хоч Клопотенко і здобув вищу освіту на факультеті фінансових відносин, його душа точно не лежала до цієї справи. У 2016 році зірка “МастерШефу” вирушив до Франції, де вивчав секрети кулінарії у школі “Le Cordon Bleu”.

Після цього Євген подорожував та відточував майстерність на кухнях різних куточків планети. У 2015 році чоловік здобув перемогу на проєкті “МастерШеф” та публічного оголосив, що тепер його метою є перевернути з ніг на голову уявлення про українську кухню.

Євген Клопотенко став переможцем проєкту МастерШеф у 2015 році
Євген Клопотенко став переможцем проєкту МастерШеф у 2015 році

Сьогодні шеф-кухар займається блогерством, має власний ютуб-канал, де публікує кулінарний контент. Клопотенко створив авторський онлайн-курс, на якому навчитися високій кухні можуть як новачки, так і досвідчені кухарі. Знаменитість також брав участь в інших кулінарних проєктах, таких як “Все буде смачно”, “Все буде добре”, “Сніданок” та інші.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко — холостяк. Він не приховує, що спілкується з жінками, але його серце досі вільне.

Схожі статті