Смартфон і етикет: головні правила для сучасної людини

Як користуватися смартфоном в публічних місцях, щоб не виглядати невихованою людиною.

Смартфон вже давно став річчю першої необхідності, а різноманітні месенджери все активніше заміщають живе спілкування. Такі різні поняття як «смартфон» і «етикет» все частіше перетинаються в нашому житті. Якщо ви справжня леді чи джентельмен, то , мабуть, ви намагаєтеся дотримуватися правил етикету і з повагою ставитися до себе і оточуючих. Ці поради вам в цьому допоможуть.

  • Якщо ви знаходитеся на бізнес-зустрічі з партнерами, не варто класти телефон на помітне місце, наприклад, на стіл або тримати його в руках. Це буде означати, що ви не повністю занурені в розмову, що буде дуже неприємно для інших.
  • Якщо вам доводиться розмовляти по телефону в багатолюдному місці (в ресторані, лікарні) не варто підвищувати тон. Гучні розмови можуть заважати оточуючим, а подробиці вашого особистого життя навряд чи будуть цікаві стороннім.
  • Трапляються ситуації, коли вам необхідно відповісти на дзвінок під час зустрічі або переговорів. Варто ввічливо попросити вибачення і тихо вийти з приміщення, щоб не заважати спілкуванню інших.
  • Варто відзначити такий вид зв’язку, що стає все популярнішим, як відеодзвінки. Перед тим як зателефонувати по відеозв’язку, спочатку попередьте текстовим повідомленням, щоб не поставити людину в незручне положення.
  • У разі, коли абонент не відповідає, за правилами хорошого тону передзвонити знову рекомендується через дві години. Якщо ви не можете відповісти на дзвінок в даний момент, намагайтеся дати зворотний зв’язок якомога швидше, наприклад, написати СМС, що незабаром передзвоните. Але не повідомляйте про важливі заходи текстовим повідомленням – це буде виглядати нешанобливо.
  • Якщо під час розмови випадково перервався зв’язок, передзвонити повинен ініціатор розмови.

Ці нескладні правила етикету виникли досить недавно, але дотримуючись їх, ви здобудете репутацію ввічливої і гарно вихованої людини.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.