Моя невістка мене терпіти не може − що робити і як себе вести, щоб не нашкодити синові?

Популярну українську фразу «невістка – чужа кістка» можна застосувати у два боки. Досить часто можна зустріти випадок, коли синова дружина налаштована недоброзичливо до свекрухи.

З тієї причини, що всі явища, і стосунки свекрухи з невісткою також, мають причинно-наслідковий характер, можна спробувати проаналізувати «звідки ростуть ноги» такого відношення невістки.

Можливо свекруха не об’єктивна і невістка має причину так себе поводити. Зазвичай, людині важко себе оцінити. Тому добре б було поговорити про це з чоловіком або, з кимсь іншим із родичів. Може трапитися, що ви почуєте про себе таке, про що й не підозрювали. Але, якщо ви чесно і щиро хочете налагодити стосунки з невісткою, то воно того варте.

Але чого гріха таїти, буває й таке, що свекруха пропонує допомогу, намагається підтримати невістку, а та колюча і не відповідає взаємністю.

Може, тоді варто перестати приставати з пропозиціями? Можливо це виглядає нав’язливо?

І вже зовсім інший варіант, про який недавно випадково почула – жалілася одна пані іншій: «…терпіти мене не може. Налаштовує інших невісток проти мене, навіть чоловіка. Не пускає до мене внуків…»

Що ж, буває й таке. І що тоді робити?

Виявити причини, які стоять за ворожістю

Це може бути ревність чоловіка до мами. Особливо, якщо чоловік часто згадує її смачні страви  чи, чого гіршого, порівнює, як щось з того, що зробила дружина, робила мама. Це може бути питання її походження – не того ж соціального становища. Або невістка вважає, що у свекрухи є улюбленці серед інших невісток. Тоді вона буде уникати можливості залишати своїх дітей з бабусею, вважаючи, що та може налаштовувати дітей проти неї.

Причиною такої поведінки може бути й проекція непорозумінь або конфліктів із чоловіком на відношення до його мами.

Не розпалювати конфлікт, а намагатися не помічати негативу

У стосунку з невісткою не реагувати на прояви її ворожості, не відповідати тим самим, а терпеливо прощати. «Блаженні тихі…», перед якими нахаби і крикуни никнуть і втрачають резон. І якщо ваша невістка вас виводить з себе, то це тому, що ви дозволяєте їй це робити.

 

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.