Яке завтра православне свято: 27 серпня, що можна і не можна робити, традиції, молитви, іменинники

Яке завтра православне свято: 27 серпня відзначається день пам'яті пророка Михея, який ще в часи до нашої ери вів праведне та богобоязливе життя.

Церковний календар на 27 серпня нагадує нам про вшанування пам’яті пророка Михея, який жив ще до Різдва Христового. Він писав пророчі книги та  одним із першим з пророків передбачив, що Юдея буде зруйнована через гріховні поведінки її політичних і релігійних лідерів. До нашого не зберігалася інформація, чи помер святий своєю смертю, чи його вбили юдеї.

27 серпня: яке завтра православне свято, що можна і не можна робити

Яке завтра православне свято

У цей день категорично заборонено вживати спиртні напої, кричати, підвищувати голос, сваритися та лінуватися. До заходу сонця не рекомендується ділитись з кимось своїми планами або снами. Господиням радять цього дня не пекти, бо робота з тістом може накликати хвороби та нещастя. Рекомендується поводитися скромно та не влаштовувати пишних гулянь, але дозволяється почати готувати страви до завтрашнього дня, коли закінчиться піст.

27 серпня: яке завтра православне свято та як правильно молитися

Церковний календар на 11 серпня: яке свято
Яке завтра православне свято

Зараз Україна переживає непрості часи. Людям важко не втрачати надію та вірити у краще. Тому свій день буде корисно розпочати з молитви від страху та тривог:

“Господи Ісусе Христе, Ти звільнив нас, щоб ми стали вільними. Дякуємо Тобі, що Ти перетерпів за нас страждання і смерть, аби ми стали Божими дітьми, Твоїми друзями, братами та сестрами. Дякуємо Тобі, що Ти нас запросив бути достойними Божими дітьми. Дай, щоб ми були достойні цього кожного дня. Даруй нам свободу, щоб ми могли вільно іти цим світом. Звільни нас від будь-якого страху, страху минулого, страху майбутнього. Не допусти, щоб наше майбутнє було тягарем, який заважає нам іти далі. Звільни нас від кожного страху, який глибоко укорінився в наших серцях і душах. Доторкнися до нас, Господи, поглянь на нас і зціли нас. Звільни нас від страху смерті.

Ми боїмося прийняти своє життя, воно здається нам важким і нестерпним. Звільни нас від страху хреста. Допоможи нам, щоб кожен з нас зумів прийняти свій хрест і піти слідом за Тобою. Нехай ми не боїмося ні зла, ні гріха, ні смерті, ні суму, ні інших людей, ні друзів, ні ворогів. Нехай ми відважно йдемо по нашому життю, вільно, з піднятими головами. Навчи нас, Господи, як отримати свободу. Звільни нас із рабства наших емоцій, турбот і страхів. Не допусти, щоб ми боялися інших, щоби ми були зв’язані тим, що інші від нас очікують. Дай, щоб ми у своєму житті здійснювали Твої наміри відносно нас.

Допоможи нам, Господи, щоб ми здійснили той план, який Ти маєш стосовно нашого життя. Страх змушує нас дивитися на життя зі злого боку, збільшувати проблеми, діяти поспіхом, зі злобою. Зі страхом в наших серцях зароджується ненависть і насильство. Звільни нас, Господи, від страху, з якого народжується насильство, нетерпимість, ревність і непевність. І даруй нам, Господи, страх Божий, який є справжньою любов’ю по відношенню до Тебе. Святий Іван каже: “В любові немає страху”. Даруй нам, Ісусе, свою Любов, яка переможе кожен нас страх. Амінь”

Нагадаємо, що у православне свято 27 серпня з днем Ангела варто привітати: Олександра, Олексія, Аркадія, Василя, Володимира, Єву, Євдокію, Матвія та Миколу.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.