Яке церковне свято 7 вересня 2022: День пам’яті святих апостолів Тита і Варфоломея — традиції, прикмети

Всі апостоли Христові були вшановані каноном у православних святах. Сьогодні пам'ятна дата Тита і Варфоломея. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, яке церковне свято 6 вересня 2022 з традиційної точки зору та як правильного його відзначати.

Яке церковне свято 7 вересня 2022 не було б за народною традицією, церковники радять змістити акцент з фольклорних вірувань на Вчення Боже. Сьогодні вшановуються дві апостольські постаті: Тит і Варфоломей. Слід зазначити, що мова іде не про безпосередньо учнів Христових, які йшли з ним шляхом земним, а про пізніших вірян, які доклали максимум зусиль, аби донести Слово Боже та просвітити народ.

Слово “апостол” у цьому випадку позначає: “той, хто проповідує”.

Яке церковне свято 7 вересня 2022: традиції дня

Церковний календар на 17 серпня: яке свято
Яке церковне свято 7 вересня 2022

На православне свято 7 вересня не слід обтяжувати себе важкою фізичною працею. Сьогодні Господь кожному відкриває його інтелектуальні можливості та дає благодать до навчання. День потрібно провести у тиші, найкраще присвятити його вивченню Слова Божого. Благословенні у цю дату будуть батьки, які відправляють дитину до нових знань, адже саме на Тита і Варфоломея кожен має шанс максимально розкрити свій потенціал.

Вагітним жінкам не слід братися за шиття, в’язання. На це свято краще розпочати підготовку до появи нового життя на світ: купляти майбутній малечі речі, просити у Всевишнього про його здоров’я та не забувати і про себе.

Яке церковне свято 7 вересня 2022: молитва дня

5 травня: яке сьогодні свято
Яке церковне свято 7 вересня 2022

Сьогодні, як ніколи можна навіть без причастя отримати Божий Дар благословення, яке наче щитом буде захищати вас від лихих людей та прибирати їх з вашого земного шляху. Для цього слід тричі прочитати такі короткі рядки:

“Отче наш Єдиний. Ти прости неправоту нашу, прости те, що рідко звертаюся до Тебе. Батько Всемогутній да подаси ти благословення свого рабу Божому (ім’я) за чесну радісну молитву мою та не покини мене у бідах лихих, та даси можливість стати особливим для Сил Небесних. Амінь”

Нагадаємо, що у церковне свято 7 вересня не гріх привітати з Днем Ангела Марію, Олександра, Варфоломія.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.