Чистить засори краще, ніж Кріт: домашній засіб від засмічень в трубах каналізації з копієчних інгредієнтів

Кожній господарі регулярно стикаються з проблемою, коли необхідно прочистити труби, і вхід починають йти найрізноманітніші засоби, і зазвичай доволі дорогі.

Побутова хімія, хоча і дуже ефективна, але має масу недоліків. По-перше, вона часто коштує не дешево, тому завжди відчутно для сімейного бюджету. Також з нею не завжди і не всім вдається впоратися. Окрім того, буває важко підібрати дійсно дієвий засіб, а тому, перш ніж прийти до чогось, доводиться перебирати велику кількість продукції, щоб знайти фаворита.

Це стає дійсно проблемою, коли засмічення стаються часто. Найбільш вразливими до таких проблем є люди, у домівках яких вузькі труби, а також велика кількість членів в сім’ї. Декілька дітей вже гарантують, що каналізація буде забуватися з завидною частотою та інтенсивністю. На щастя, є домашні методи боротьби з засобами, і вони насправді набагато простіші, ніж можна було-б подумати.

Щоб назавжди забути про необхідність купляти агресивну домашню хімію по слідуйте наступному рецепту та регулярно промиваєте даним розчином свою каналізацію. Це значно спростить ваше життя.

Чим замінити побутову хімію

Як позбавитися від засмічення

В ємності відміряйте 100 мл будь-якого рідкого засобу для миття посуду. Це перший засіб боротьби з жиром. Сюди ж відправте 1 ст. л. солі. Це дезінфекція та видалення неприємного запаху. Нарешті влийте 100 мл столового оцту 9%. Ретельно розмішайте.

Раковину заздалегідь промийте. Заберіть сіточку, якщо вона є. У злив насипте 2 ст. л. соди.

Потім треба різко спустити воду, щоб ви мився увесь бруд. Також пам’ятайте, що дуже важливо слідкувати за тим, яку воду випускаєте. Намагайтеся уникати потрапляння крупних часточок до зливу, у тому числі їжі. Також не зливайте у раковину жир, адже він з часом твердішає та накопичується в трубах. Від нього позбавитися найскладніше.

Так само пам’ятайте про те, що волосся має здатність збиватися у купу та забувати труби. Краще поставити спеціальний фільтр в душі чи ванній, і час від часу діставати його та чистоти від забруднень.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!