Ти можеш бути, як він

Сьогодні весь християнський світ надихається історією життя Ісаака Єна Шарбаха. Глибока віра, нестримне бажання служіння іншим і незбагненна любов до краси зробили його молодим чоловіком, вартим до наслідування.

Зараз йому було би 22 роки. Його нема серед нас.  Ісаак Шарбах на крилах ангела відлетів у засвіти 1 серпня 2020року, коли трагічно загинув в аварії неподалік свого дому в Меріленді.

Ісаак був одним із дев’яти дітей Альберта Шарбаха, настоятеля у парафії Гора Кальварія та Ебі Шарбах, яка працює в інституті GIVEN, керує душпастирською працею в парафії і займається дітьми.

Ісаак з братами і сестрами
Ісаак з братами і сестрами

Після того, як Ісаака не стало, батько знайшов його щоденник, з якого оприлюднив деякі записи. Те, що писав 16-річний хлопець, як сприймав світ, відчував зв’язок з Богом, як молився, просто вражає: “Я Твоє знаряддя, Боже, схиляюся покірно перед Твоєю славою. Ховаюся в Твоєму світлі, Боже, і все, що я можу зробити, — це славити Тебе. Боже, допоможи мені очиститися від усього марного. Прийди, о Боже! Наповни мій розум, надихни моє серце. Вчини, щоб я служив тобі цілковито; нехай усе, що я роблю, променіє Твоєю любов’ю, надією і миром. Отче, вчини, щоб моє убоге “я” було помешканням для Твоєї слави, Твого Духа. Амінь”.

Ісаак був прислужником у приході
Ісаак був прислужником у приході

Багато людей тепер згадують як зустріч і спілкування з Ісааком вплинула, а часом й змінила їхнє життя. Джозеф Ґілл, диякон у Католицькій спільноті Південного Балтимору, де Ісаак служив міністрантом (прислужником), говорить про нього, як про святого:“… найбільша радість у житті священника — зустріч із живими святими: людьми молодими і старими, чия святість надихає мене і світ…”. За словами Клея Бонема, вчителя релігії та керівника душпастирства в університетському містечку в Mount St.Joseph, “хлопець був дуже талановитий, але ніколи — напоказ. Просто був тихо надзвичайний”.

Ісаак мав талант художника
Ісаак мав талант художника

Восени цього року Ісаак планував розпочати останній рік навчання на подвійному курсі — мистецтва і класики в Девідсон коледжі в Північній Кароліні. Був активним членом душпастирства в католицькому студмістечку й за власною ініціативою почав збирати кошти на будівництво каплиці Поклоніння Пресвятим Дарам в пресвітеріанському коледжі.

Ісаак єднався з Богом і через творчість. Ще одним його талантом було писати картини й ікони. За його визначенням, розуміння краси дає тісний зв’язок з Богом, тому, що Бог є краса.

Пресвята Богородиця, написана Ісааком
Пресвята Богородиця, написана Ісааком

Наступний запис щоденника розповідає нам про те, як Ісаак розумів любов до іншої людини: «Це цінувати красу людини. Це означає бачити в ній Христа і поклонятися Йому».

Гарний приклад родини, віра у Бога зробили Ісаака всесторонньою особистістю, багатою на талант, з гарячим бажанням служіння, гармонійною і прекрасною. Ми не знаємо, чому Бог забрав його так скоро. Можливо, він за прикладом Христа, мав блиснути, щоб його життєву поставу побачили враз усі і багато хто захотів наслідувати. Це для нас назавжди залишиться таємницею. Хай спочиває у мирі.

Родина Ісаака Єна Шарбаха
Родина Ісаака Єна Шарбаха

Схожі статті

“Кошовий просто поруч проходив”: дружина “Лисого з Кварталу” показала обличчя двох доньок Євгена

Як виглядають та чим займаються доньки зірки "Квартал 95" Євгена Кошового? Як виявилось, діти планують піти по стопах відомого татуся та пов'язати життя з публічністю.

Ігор Кондратюк показав дружину, яка народила йому 3 дітей: не проміняв навіть на голосисту Аіду Ніколайчук

Ігор Кондратюк — один з небагатьох українських зірок, який потрапляє до переліку зразкових сім'яниннів, адже не тільки живе у шлюбі десятиліттями, але і не дозволяє собі нічого зайвого.

Андрій Данилко вперше висловився про таємний, але дивовижний роман із відомою співачкою: “Пару разів було”

Андрію Данилку завжди вдавалося вміло тримати баланс між відкритістю з аудиторією і повною приватністю, яка майже ніколи не порушувалася. А сам він чужу приватність все ж таки якось порушив.

“Найбільшою проблемою були прищі”: спливли шкільні фото з Марією Яремчук – не завжди була красунею?

Знаменита українська співачка Марія Яремчук вже давно завершила сценічну діяльність, однак, шанувальники згадують про неї з великим трепетом та сподіванням, що вона повернеться.